İran Aleviler üzerinden Türkiye'de oyun mu oynamak istiyor?

Yüzlerce Alevi dedesinin İran’a götürülerek dini lider ve devrim muhafızları ile görüştürüldüğünün deşifre olmasının ardından, Akit daha tehlikeli bir bilgiye ulaştı.

İran Aleviler üzerinden Türkiye'de  oyun mu oynamak istiyor?

İranlılar, bazı Alevi dernekleri ile irtibata geçerek, buralara çok yüklü miktarlarda bağış yapmak istemişler.


Gezi Parkı eylemleri esnasında İranlıların Türkiye’ye ilgileri ve Türkiye içerisindeki faaliyetleri dikkat çekici boyutlara ulaştı.


Yüzlerce Alevi dedesinin İran’a götürülerek dini lider ve devrim muhafızları ile görüştürüldüğü yönündeki haberler bardağı taşıran son hamle olurken, daha tehlikeli şok bir gelişme daha ortaya çıktı. Akit’in edindiği bilgilere göre bir İranlı, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile irtibata geçerek 200 bin dolar bağış yapmak istedi.


DERNEK BAŞKANI DOĞRULADI


Akit’in konuyla ilgili görüşüne başvurduğu Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, iddiaları doğruladı. Özdemir şunları söyledi: “Ankara’da bir kuruluş aracılığıyla bizimle irtibat kuran iki kişi, derneğimize bağış yapmak istediler. Yapmak istedikleri bağışın 200 bin dolar gibi bir meblağ olduğunu öğrendiğimizde tabiî ki araştırdık. Bu iki kişiden birinin İranlı olduğunu öğrenince bu bağışı kabul etmedik ve gerekli girişimlerde bulunduk.”


BAĞIŞ KABUL EDİLMEDİ


İşin arkasında İran olduğunu görünce yapılmak istenen bağışı kabul etmediklerini ifade eden Özdemir, bu İranlı kişinin sonradan İzmir ve İstanbul’da 1 dernek, 1 vakıf ve Ankara’da 1 dernek aracılığıyla Alevi vatandaşları İran’a götüren ekipte olduğunu kaydeden Özdemir devamla şunları söyledi: “İran’a giden dedelerin ilk söyledikleri 2 gün devrim muhafızlarıyla görüştürdüler. 3. gün Hamaney ile görüştürdüler. Ondan sonra insanları gezdirip tekrar Türkiye’ye gönderdiler. Tabi biz bu bilgileri devletin yetkili organlarına bir ay önceden bildirdik. Alevi dedeleri bizlere İran’da neler konuşulduğunu net anlatmıyorlar; ama sadece şunu anlıyoruz, İran’la Türkiye’deki alevi topluluğunu kaynaştırmaya çalışıyorlar.”


ALEVİLERİ İRAN’LA ÖZDEŞLETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”


Cumhuriyet tarihinde ‘Mollalar İran’a’ diye slogan atanların şu anda Alevi vatandaşları İran’la özdeşleştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Özdemir konuşmasını şöyle tamamladı: “Oysaki Anadolu Aleviliğiyle İran’daki Şiilikle hiçbir alakası yoktur. Ehli Beyt hariç. Son günlerde Alevi toplumunu sokağa çekip gezi olaylarının bir bütünü haline dönüştürmeye çalışıyorlar. İzmir Karşıyaka’da bir Cemevine İran’dan bir Molla getirildi. Bu Molla durup dururken Cemevine neden getirildi. İranlı Mollaların Türkiye’deki Cemevlerini ziyaret etmesiyle planlanan nedir. Sağduyulu Alevi dedelerimin, kardeşlerimin ve bacılarımın biraz düşünmelerini istiyorum. Alevi toplumunun üstüne oynanan oyunları görmelerini istiyorum.”






kaynak ; habervaktim 
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2013, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17