Masum Türker yeniden DSP Genel Başkanı. DSP’nin 9. Olağan Kurultayı yapıldı.

DSP’nin 9. Olağan Kurultayı’nda DSP Genel Başkanı Masum Türker, yeniden Genel Başkan seçildi.

Masum Türker yeniden DSP Genel Başkanı. DSP’nin 9. Olağan Kurultayı yapıldı.

404 delegenin imzası ile aday olan Masum Türker, ilk turda genel başkan seçildi.


Kurultayda 797 delegeden 635’i oy kullandı. Masum Türker, 620 geçerli oyun 448’ini alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Türker’in karşısına aday olarak çıkan Emrah Konuralp ise 172 oy aldı. 15 oy geçersiz sayıldı.

 

Kurultayda, 70 Parti Meclisi Üyesi, 15 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyesi de seçildi.


Kurultayda 19 maddelik maddelik tüzük değişikliği de kabul edildi.


KAZANAN DSP’DİR


DSP Genel Başkanı seçilen Masum Türker, delegelere teşekkür konuşması yaptı ve şunları söyledi: 
“Kazanan Demokratik Sol Parti’dir.

DSP’yi ortadan kaldırmak isteyenlere hep birlikte demokratik bir yarışla yanıt verdik. Bu demokratik yarışta benimle birlikte onurlu bir mücadele veren ve her zaman daha gelişmesine önem verdiğim değerli genç arkadışımız sayın Emrah Konuralp’e de böyle bir yarışa imkan tanıdığı için teşekkür ediyorum. DSP’nin yeni bir ideolojiye ihtiyacı yoktur. Kimse kimseyi Ecevitçi olmamakla suçlamasın. Hepimiz Ecevit’iz. Hepimiz Ecevit’in öğretisiyle yetiştik. Bundan sonra tek hedefimiz iktidara yürümek olmalıdır. Bundan sonra birlikte, halk için, halka rağmen ülkeyi yönetmeye çalışanlarla mücadele edeceğiz. Demokratik Sol kültürü ülkemizde büyük küçük herkesle paylaşacağız.

Biz Demokratik Sol olarak iktidara talibiz, muhalefete değil. Bir genel başkanınız var, bugün genel başkan seçilmesinde size borçlu olduğunu biliyor. Bana oy veren vermeyen hepinize teşekkür ediyorum, yolunuz açık olsun. Hepiniz kazasız belasız evinize varın. Hepinizi kucaklıyorum. “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17