Kartal Belediyesi, “Deprem Dönüşüm Projesi” kapsamında yıkım çalışması yaptı

Kartal Belediyesi, “Deprem Dönüşüm Projesi” kapsamında yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Kartal Belediyesi, “Deprem Dönüşüm Projesi” kapsamında yıkım çalışması yaptı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  en öncelikli projesi olduğunu vurguladığı “İnsan Odaklı Deprem Dönüşüm Projesi”ndeki yenileşme sürecinde vatandaşların haklarının korunmasına büyük önem veriyor.   


Kartal Belediyesi, Kartallıların ikamet ettikleri yerde yaşamlarına devam etmelerini amaçlayan Deprem Dönüşümü Projesi kapsamında yeni bir yıkım gerçekleştirdi. Hürriyet Mahallesi Akasya Sokak’ta bulunan 3 bloklu Emre Sitesi’nin yıkım töreni, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye çalışanları, müteahhit firma, site malikleri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı.
  

Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’ın verdiği teknik bilgiler, müteahhit firma yetkilileri ve site maliklerinin teşekkür konuşmalarından sonra kürsüye gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da dört yıldır uygulamaya koydukları çalışmalarla önemli yol kat ettiklerini belirterek “ Kartal Belediyesi olarak Deprem Dönüşüm Projesi ile çarpık ve sağlıksız yapılaşmanın önüne geçmeyi, tüm konutların, kamu yapılarının depreme dayanıklı hale getirilmesini hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda Kartal Belediyesi olarak Deprem Dönüşümü isteyenlere Belediye’nin kapılarını sonuna dek açtık. Çok sayıda site ve mahalle toplantısı ile halkımıza durumu anlattık. Artık Kartal’da sonuca gidiyoruz, yerinde dönüşüm deprem dönüşümü uyguluyoruz. Halkımızın geleceğinin sağlıklı konutlarla olacağı bilinci ile her alanda onlara desteğimiz devam edecektir” dedi.


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Değerli mahalle sakinleri, daha önce Yakacık Yeni Mahalle’de gerçekleştirdiğimiz yerinde dönüşümü şimdi burada gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm ayrı şeyler. Burası bir kentsel dönüşüm değil bir deprem dönüşümü. Deprem tehlikesi altındaki insanların evinin yıkılıp yeniden yapılmasını düzenleyen 6306 sayılı yasa, artık “ben oturmuyorum, benim yaşım 80’i geçti. Bundan sonra ne yapacağım?” diyenleri kanundan çıkardı. Nereye getirdi? Bir alttaki yeni evli, çocuğu olmuş insanı da düşünmek zorunda bıraktı. Yanlış şekilde yanlış yerlerde kullanılırsa olmayacak yerde olmayacak binayı dikme yasasıdır. Ama bu haliyle dönüşümün yolunu açtığı için sonuna kadar ben de destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum. Bir mutluluk daha yaşıyorum. Ben Kartal’ın Belediye Başkanıyım. Eğer burada bir dönüşüm varsa, Kartal’ın insanı bu dönüşümden faydalanıyorsa, Kartal’ın yarattığı değeri Kartal’ın müteahhiti Kartal’ın esnafı, işvereni bundan yararlanıyorsa ben mutluluk duyarım. Bundan bir yıl önce Kartal’ın müteahhitlerini topladım. Dedim ki, biraraya gelin, dönüşümü yapın. Sermayeyi birleştirin, daha büyük işler yapın. Bir bakıyoruz ki Kartallı olmayan hatta yabancı firmalar, buradaki fırsatları elde etmeye çalışıyorlar. Biz Kartal’ın değerini Kartallıların paylaşmasını istiyoruz. Yakında sorunları biten diğer sitelerimizde de bu adımların atılmasını diliyoruz. Çünkü beş onda altı olan, her an yıkılabilecek yapıların da dönüşümünün önü açılmış olur. Biz 2001 Deprem Yasası’ndan sonra oluşturulan 83 site hariç Kartal’ın içindeki 163 sitede insanlar bilgilendirildi. Belli bir noktaya getirildi. Kartal bu yönüyle deprem dönüşüme, yerinde dönüşüme hazır bir ilçe. Onun için herkesi bu konuda görev almaya, risk almaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum. Bu konuda bize yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kartal iyi yolda.” dedi.


Konuşmaların ardından iş makineleriyle yıkıma geçildi.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17