Ümraniye Belediyesi'nden Diğer Belediyelere örnek "Bilge Çocuklar Atık Yağ Topluyor Yarşması" ALO ATIK HATTI : 444 2845

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü...

Ümraniye Belediyesi'nden Diğer Belediyelere örnek

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Bilgi Evleri arası atık yağ toplama yarışması düzenliyor. Yarışmada birinci olan Bilgi Evine projeksiyon, ikinci olana yazıcı ve üçüncü olana da fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Ümraniye belediyesi, çevre alanında anlamlı bir etkinliğe daha imza atıyor. Kütüphane Müdürlüğü, Bilgi Evleri arası atık yağ toplama yarışması düzenliyor. Çevreye olan hassasiyetin geliştirilmesine katkıda bulunmak, atık yağın doğal çevre açısından risklerinin fark edilmesi ve buna karşı yapılabilecekler konusunda bilinçlenmeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmada, birinci olan Bilgi Evine projeksiyon, ikinci olana yazıcı ve üçüncü olana da fotoğraf makinesi hediye edilecek.

ATIK YAĞLAR

Kullanım ömrünü tamamlayan yağlar olarak tanımlanan atık yağlar, çevre ve insan sağlığı açısından çok büyük zararlara sebebiyet vermektedir. Bir litrelik atık yağın bir milyon litrelik içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde oluşabilecek zararların boyutu daha net anlaşılabilir. Buna karşılık toplanan bir litrelik atık yağdan 75 litrelik biyodizel araç yakıtı elde edildiği dikkate alındığında geri dönüşümün faydası daha net fark edilebilir.

ALO ATIK HATTI : 444 2845

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2012, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17