Kılıçdaroğlu'ndan delegelere kurultay çağrısı

Kılıçdaroğlu:Delegelerin en önemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye...

Kılıçdaroğlu'ndan delegelere kurultay çağrısı


Kılıçdaroğlu:Delegelerin en önemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkmaktır.CHP delegeleri her iki kurultaya da katılacaktır.

CHP lideri: Delegelerin özgür iradelerine ipotek konulamaz..

Delegelerin kurultaya katılmaları ya da katılmamaları yönündeki çağrılara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, 'Kurultayla ilgili gerçeği yansıtmayan bazı spekülasyonlar yapılmaktadır. . Delegelerin en önemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkmaktır. Delegelerin özgür iradesine ipotek konulamaz. Delegeler her iki kurultaya katılacaklar..' denildi.

KURULTAYIN TEK BELİRLEYİCİSİ DELEGELER

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti olarak, bu kurultaylarımızla da kendi bünyemize demokrasiyi kalıcı bir şekilde yerleştirecek ve kökleştireceğiz. İktidar yürüyüşümüze güç katacak ve AKP iktidarından yolsuzlukların, hukuksuzlukların hesabını sormamıza katkıda bulunacak bu kurultaylarımızda tek belirleyici delegelerimiz olacaktır.

DELEGE İRADESİNE İPOTEK KONULAMAZ

Delegelerimizin kurultaylarımıza katılmalarını engelleyici herhangi bir davranış CHP delegesinin özgür iradesine ipotek koymak anlamına geleceği için kabul edilemez. Bu hem delege arkadaşlarımıza güvensizlik, hem de saygısızlıktır. Delegelerimiz dün olduğu gibi bugün de, CHP'li olmanın sorumluluğuyla hareket edecekler. Her iki kurultayımızda da özgürce konuşacak, tartışacak ve oylarını kullanarak bütün partilere örnek olacak şekilde CHP'nin tüzüğünü değiştirecekler. Böylece Kurtuluş Savaşı'nın en güç koşullarında bile özgür iradelerinden taviz vermeyen, iradelerine ipotek koydurmayan delegelerimiz, her iki kurultayımızda da CHP'li olmanın sorumluluğuyla davranmış ve bir kez daha iradelerini özgürce ortaya koymuş olacaklardır. Çünkü, bizim delegelerimizin enönemli görevi CHP'ye ve Türkiye'ye sahip çıkmaktır."

EL ELE YÜREK YÜREĞE

Kılıçdaroğlu, delegelerin böylesine önemli ve tarihi bir süreçte CHP'li olma sorumluluğuyla hareket edeceğine, pazar ve pazartesi günleri yapılacak kurultaylarda da, kurultaylar sonrası coşkuyla, kararlılıkla başlatılacak iktidar yürüyüşünde de el ele, omuz omuza olacağına yürekten inandığını belirtti. (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17