Mustafa Destici "Korkaklar ve Yarınsızlar! Bizler Hocaali Soykırım'ını unutmuyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Azerbaycan'ın...

Mustafa Destici

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesinin Hocaali kasabasında 25-26 Şubat 1992 tarihinde Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan ‘Soykırım'ın insanlık tarihi için büyük bir ayıp olduğunubelirtti.


Uluslararası hukuka ve sözleşmelere göre de insanlığa karşı suç kapsamında olduğunu ifade ettiği Hocaali Katliamı ile ilgili konuşan Destici, “Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz” dedi. 

BBP Lideri Destici, 106'sı kadın, 83'ü çocuk, 56 hamile kadının karnının yarılmış olarak bulunduğu; 70'ten fazla ihtiyar acazeler olmak üzere 613 sivilin hunhar ve vahşiyane saldırılar sonucu katledildiği, 8 ailenin tümüyle yok edildiği, 25 çocuğun her iki ebeveyinini, 130'unun ise bir ebeveynini yitirdiği Hocaali soykırım'ında; 476 kişinin ömür boyu sakat kaldığını, 1275 kişinin Ermeniler tarafından esir alındığı ve 150 kişinin ise kaybolduğunu hatırlattığı ‘HOCAALİ SOYKIRIMI' için yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu durumun Birleşmiş Milletler' (BM) e 1999 yılında soykırım olarak kabul edilmesiyle ilgili bir başvuru yapılmış ve kabul edilmişti. Ancak, daha sonra bir gelişme olmadı. BM'in Türkiye'deki ofisinin önünde her yıl olduğu gibi bu yılda 26 Şubat Pazar günü Azerbaycan derneklerinin eylemi olacak. Siyah çelenk bırakacaklar. Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak, Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla bizde orada olacağız. İstiyoruz ki; bu konu ile ilgili hassas vatandaşlarımız, kurumlarımız, siyasi partilerimiz orda olsunlar.'' dedi.

"Çarlık Rusyası tarafından o coğrafyaya yerleştirilen Ermenilerin, o toprakları sahiplenme çabasının ve Dağlık Karabağ'ın yüzyıllardır süren cefasının günümüze geldiği noktadır Hocaali"" şeklinde konuşan Destici, Stratejik önemi olan bu kasabanın, bir yıldan fazla süre sadece helikopter sayesinde bağlantı kurduğu, dış dünyanın gözlerini yumduğu soykırımın ve vahşetin adı olduğunu dile getiren BBP Genel Başkanı, Hocaali Soykırımı'nda yapılanların unutturulmaya çalışıldığını, soykırımda yok edilen canların izlerinin, masa başında yapılan temizliklerle silinmeye çalışıldığını söyledi. "Dünyanın her yanında yanan mazlum yürekler hangi milletten olursa olsun bizimdir. Kalbimiz, bu vahşetin faili ve hamisi Ermenistan'ın sahiplendiği topraklarda canın yanan Türklerle beraber atıyor." diyen Destici, Hocaali soykırımı aynen daha yeni yaşanan Gazze Srebrenitsa katliamı gibi tüm dünyanın gözyaşını hak ettiğini belirtti.

BBP lideri daha sonra şunları kaydetti:

"Hocaali soykırımı Batı medeniyetinin içine düştüğü bu krize de ayna tutmuştur. Dünyanın 20 yıldır süren vurdumduymaz ve sessiz tavrı, Batı'nın şampiyonluğunu yaptığı değerler sisteminin bir kez daha iflas ettiğini alanen ortaya koymuştur. Ermenistan'dan yana mutlak tavır koyan, en temel insan hakların çiğneyerek soykırım işlemesine göz yuman, kimi yerde gizli kimi yerde aşikar olarak destek olan Batı medeniyetinin kurucu paradigması, ciddi krizlerle karşı karşıyadır. Vahşet ve soykırımın, medeniyetin en zirve noktalarında dahi uyanabileceğini gösterdiği için Hocaali'yi unutmuyoruz."

Hocaali Soykırımı'nın dünyada tanınması ve sorumluların cezalandırılması için yapılabilecek çok fazla iş olduğuna dikket çeken Destici, "Bu işlerin yapılarak Hocaali Soykırımı'nın dünyada hak ettiği hukuki ve siyasi değeri kazanması hem insani, hem toplumsal ve hem de stretejik amaçlar bakımından yapılması gereken önemli bir görevdir" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi olarak, Hocalı Soykırımı'nın kabul edilmesi için uluslararası örgütler ve ülkeler nezdinde girişimlerde bulunacaklarını bildiren Destici, bunun için de gerekli propaganda faaliyetlerine her türlü desteği vereceklerini söyledi. Devlet organları, sivil kuruluşlar, sair ülkelerde Azerbaycan ve Türk lobileri ve sivil kuruluşları ile sistemli ve koordineli bir faaliyet yürütmek için BBP'nin üzerine düşeni yerine getireceklerini aktaran BBP lideri, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Ey! Soykırımdan sabıkalı olup da kendilerine sözde soykırım yapıldığını iddia edenler...Hocaali'yi ve Dağlık Karabağ'ı akıllarına ve gündemlerine getirmeyenler...Korkaklar ve Yarınsızlar! Bizler Hocaali Soykırım'ını unutmuyoruz....Bizler biliyoruz ki unutmamak vefanın ve insanlığımızın gereğidir...Yine biliyoruz ki gün gelecek mazlumlar ayağa kalkacak, zalimler diz çökecek. " (Habervaktim)

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17