İlhan Güzelgün "Yakacık'ın hali içler acısı! Bu Ne Rezalet!

İlhan Güzelgün

DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün "Yakacık halkından bize (yerel yöneticilerden hizmet almıyoruz. Yakacık'ın sorunları ile ilgilenin lütfen) şikayetleri geliyor" diyerek gazetemizi aradı ve birlikte Yakacık'ta incelemelerde bulunduk.

Hacı Mustafa Efendi Türbesi’nde incelemelerde bulunan Güzelgün "mezar taşları kırılmış, çeşmesi yok, böylesine önemli bir zatın ve ecdadımızın yattığı büyük insanların kabristanı böyle sahipsiz mi kalmalı İstanbul'u, Kartal'ı yönetenleri göreve çağırıyorum!" dedi.

İnşaat atıklarını ve çöplerden oluşan dağ yığınını gören Güzelgün "Bu çöp yığınlarının, buranın hali ne böyle! Bu ne rezalet! İstanbul'un balkonu olarak nam yapan Yakacık, bu hallere mi düşecekti! Anlaşılan odur ki yönetim eksikliği var, DSP Kartal'ı aldığında tüm bu sorunları çözecek" dedi.

Tarihi hamamı da yerinde inceleyen Güzelgün "Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu sahipsizliğin, alakasızlığın, vurdumduymazlığın haykırışıdır. Kültür ve Turizm Bakanımızı göreve çağırıyorum. Tarihi değerleri korumanın ve muhafaza etmenin kıymetini en iyi anlayacak makam o olsa gerek! yoksa yerel yönetime kalırsa, görüldüğü gibi yakında bu harabeyide yerinde bulamayabiliriz!" dedi.

"Tarihi Çeşmeler, çeşme olmaktan çıkmış! Buradan birileri su içse Allah razı olsun dese fena mı olur! tarihimiz yaşasa insanımız da ecdadıyla gururlansa iyi olmaz mı?" diyen İlhan GÜZELGÜN "Yakacık'lıların Kartal yerel yönetiminden hizmet görmedikleri için ayrılmak istediklerinden ne kadar haklı olduklarını gezdim ve gördüm. Yerel yönetimi çalışmaya davet ediyorum. Aksi taktirde halkımız sabretsin az kaldı DSP geliyor." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17