Yok artık dedirtecek dinleme teknikleri

MİT görevlileri, dinleme konusunda şaşkına çevirdi: Evdeki bilgisayarlar dinleme cihazı olabilir. Hatta sakız, anahtar ve TV kumandasına da dikkat!

Yok artık dedirtecek dinleme teknikleri

TBMM Böcek Komisyonu üyeleri, MİT görevlisinin anlattığı dinleme teknikleri karşısında şok oldu. "Havada uçuşan her şeyi kayıt altına alabiliriz" diyen MİT'çiler, telefon dışında bilgisayarlarla da ortam dinlemeleri yapıldığını söyledi:

* BİLGİSAYAR sahibine, bir tanıdığından atılan mail ile yazılımın yükleniyor. Yüklenen programlarla izleme yapılabilir. Hem yaptığınız yazışmaları alabilirler. Hem de bilgisayarınız bir kayıt cihazına dönüşür. Bilgisayarınızın açık olup olmaması önemli değil.

* AKILLI cep telefonları da aynı yöntemle dinleme cihazına dönüştürülür. SMS veya internet ortamından program gönderilmesi yeterli.

* YASADIŞI dinlemeler ve gizli gözetleme sizlerin hayal gücünüzle sınırlı. Bir sakız, bir araba anahtarı, kalem, TV kumandası,
aklınıza gelebilecek her türlü araç dahi istenildiğinde kullanılabilir.

* ÖZEL sektör de dinleniyor ve izleniyor. Bugüne kadar 101 brifing verdik. 6-7 bin devlet görevlisini istihbarata karşı koyma hakkında eğittik. Tüm detayları da anlattık.

MAİLLER ÇOK RİSKLİ

MİT görevlileri, maillere dikkat edilmesi konusunda uyarılar yaptı. Bu yöntem sayesinde ortam dinlemelerinin çok kolay yapıldığını belirten MİT'çiler, bu durumun anlaşılma ihtimalinin de çok zor olduğuna dikkat çekti.

Takvim

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17