Sincan’da tankları yürüten komutan tutuklandı. Mazereti “O gün izinliydim!“

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul’da yeni bir operasyon başlatıldı.

Sincan’da tankları yürüten komutan tutuklandı. Mazereti “O gün izinliydim!“
1’i muvazzaf albay, 4’ü emekli general olmak üzere 5 subay ifade vermek üzere adliyeye getirildi. TMK’nın 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Ankara’da emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile İstanbul’da ikamet eden dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve BÇG’ye giriş kartı bulunan subaylardan biri olan muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya’nın polis nezaretinde ifadeye getirilmesini talep etti. Sağlık kontrolünden geçirilen 3 asker, polis eşliğinde adliyeye getirildi. 28 Şubat darbesinin askeri kanadıyla ilgili iddianameyi tamamlamak üzere olan savcı Bilgili’nin ifadeye çağırdığı diğer iki isim ise eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Aslan Güner oldu.



CEYLANOĞLU: O GÜN İZİNLİYDİM



Ankara Adliyesi’ne getirilen Ceylanoğlu ve Güner, 28 Şubat sürecinde yaşanan yasadışı faaliyetlere ilişkin Bilgili’ye ifade verdi.  Kendisine 10 soru yöneltilen Ceylanoğlu’nun Sincan’da tankların yürütülmesi ile ilgili soruya “O gün izinliydim” diye cevap verdiği öğrenildi. Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlıların tamamını tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkeme, Ceylanoğlu ve Emekli Tümgeneral Yücel Özsır’ın tutuklanmasına karar verdi.



TANKLAR ONUN EMRİYLE YÜRÜDÜ



Savcı tarafından sorgulanan Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevini yürütüyordu. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in “Demokrasiye balans ayarı yaptık” sözleriyle açıkladığı Sincan’daki tanklar, Ceylanoğlu’na bağlıydı. Bu nedenle Ceylanoğlu, siyasi tarihe darbenin simgesi olarak geçen Sincan’da askeri tankları yürütme eyleminin talimatını veren komutan olarak biliniyor.



‘DERİNCİ’ PAŞA!



Emekli Org. Aslan Güner’in ismi, DDK’nın merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şüpheli ölümüyle ilgili hazırladığı rapor ve 2007’de Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada İsrail’den aldırdığı cihazlarla iki bin kişiyi yasadışı olarak dinlettiği iddialarıyla gündeme gelmişti. Güner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e yönelik çirkin tavrıyla da gündeme gelmişti. Güner, bayan Gül’e selam vermemek için protokoldeki yerini terk etmişti. Güner, son olarak 2010 Ağustos YAŞ’ında Harp Akademileri Komutanlığı’na atanmış ve bu görevdeyken emekli olmuştu.



kaynak : habervaktim 
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17