Sabiha Gökçen Uluslar arası Havaalanı ile Pendik arasına 9 km’lik Metro inşa edilecek. Dört duraktan oluşacak Metro, yapımına başlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosuna bağlanacak. Böylece Pendik’in çevresi demir ağlarla örülmüş olacak.
Pendik’te devam eden Hızlı Tren ve Metro çalışmalarına önemli bir ulaşım projesi daha eklendi. “Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosu”nu gerçekleştirmek için çalışmalara başlandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihalesi önümüzdeki aylarda yapılacak olan Metronun inşaatının 2015 sonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Proje tamamlanıp Metro hizmete girdiğinde Pendik’ten hareket eden bir yolcu, 5 dakikada havaalanında olacak.
Marmara Hastanesi dâhil dört durak olacak
Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosu, dört duraktan oluşacak. İlk durak Pendik Merkez’de, ikincisi E-5 üzerinde(Pendik-Kadıköy Metrosu ile ortak durak), üçüncüsü Marmara Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yol Yapım Amirliği önü kavşağında, sonuncusu da Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda olacak. Metronun bir özelliği de ileride Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosuna bağlanacak olması. Bu sayede Pendik’in çevresi demir ağlarla örülmüş olacak.
“Heyecan verici bir yatırım.”
Pendik’in deniz, hava, kara, demiryolu avantajına sahip önemli kentlerden biri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik-Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Metrosunu heyecan verici bir yatırım olarak nitelendirdi. Geçmiş yıllarda bu tür ulaşım projelerinin hayal olduğunu ifade eden Başkan Şahin: “Çok değil, 10-15 yıl önce havaalanına Metro ile gidilecek denilseydi birçok kişi ‘hayal’ der garipserdi. Ancak bu hayal artık merkezi hükümet ve büyükşehir belediyesinin gayretleri ile gerçekleşiyor.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 22:52
Pendik demir ağlarla örülüyor
Marmaray çalışmaları, Kadıköy-Kaynarca Metrosu derken Pendik’e yeni bir Metro Projesi daha geliyor.

YORUM EKLE
1
Bilal Gündoğdu, Pendik CHP Belediye Başkan aday...
2
Kemal Berk “Kartal Kızılay yangından mal kaçırır...
3
Tuzla Marina İnşaatına başlanıyor. Şadi Yazıcı...
4
Hamza Tozkoparan havlu atacak mı?
5
Atalar Merkez Camii ve Ergenekon İbrahim Şakir ilk...
6
Kartalspor olağan genel kurulunu yapmadı! kartalspor'u...
7
Salıver gitsin kargaların peşine Bir parça peynire...
8
İstanbul'da 7 yerde Nükleer Operasyon
9
Ak Parti Kartal Temurhan Yıldız'ın yönetiminde...
10
Selim Akdoğan'dan Kartal Belediye meclis üyelerine...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:06

GÜNEŞ
07:32

ÖĞLE
12:53

İKİNDİ
15:37

AKŞAM
18:03

YATSI
19:24