İş Arayanların Dikkatine! Piton Yılanını Ölü Yada Diri Getirene Ödül

İş Arayanların Dikkatine! Piton Yılanını Ölü Yada Diri Getirene Ödül

Muğla'nın Köyceğiz İlçesine bağlı Toparlar Beldesi'ndeki bir evden kaçtığı sınılan ve belde sakinlerinin izine rastladıklarını söylediği piton yılanının yakalanması için Belediye tarafından ödül konuldu.

Belediye Başkanı AK Partili Kamil Ceylan, "Pitonu ölü yada diri getirene 5 bin lira ödül vereceğiz" dedi.

Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Toparlar Beldesi’ndeki bir evden kaçtığı sanılan dev piton yılanı, bir süredir vatandaşların uykusunu kaçırıyor. Ellerinde av tüfekleriyle yılan avına çıkan Toparlarlılar, bir türlü yılanı yakalayamasa da izine ulaşmayı başardı. Konuyla yakından ilgilenen Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan şunları söyledi:

"Bu piton olayı yalan mıdır, gerçek midir, görmeden bilemiyoruz. Birkaç hafta önce bir taksi şoförü yoldan geçerken görmüş. Beldemizden de Cumhur Şahin’in hanımı ile ramazan davulcusu yılanı gördüklerini iddia ediyor. Yaklaşık 5 metre uzunluğunda, bilekten kalın olduğu söyleniyor. Vatandaşlar da bu hususta iyice tedirgin. Yılanı yakalamak için yollara düşenler, izine rastladıklarını söylüyor."

’ÖLÜ YA DA DİRİ GETİRENE 5 BİN TL’

Toparlar’daki piton söylentisinin her geçen gün yayıldığını belirten Başkan Ceylan şöyle konuştu:

"Bu konuda birçok dedikodu üretildi ancak bize ulaşan kesin bir şey yok. Bugüne kadar herhangi bir vatandaşa ya da hayvanına zarar verdiği yönünde de bir şikayet gelmedi. Bazı vatandaşlarımız yılanın geceleri gezdiğini söylüyor. İz bulduk, takip ettik ancak yılanı görmedik. Söz konusu yılanı ölü ya da diri getirene, belediye olarak 5 bin TL ödül vereceğiz."

2 TANE OLDUĞU SÖYLENTİSİ

Öte yandan belde sakinlerinin yıyan tedirginliği devam ediyor. Belde sakinlerinden Ali Dursun şunları anlattı:

"Kimse tarlasını sulamaya gidemiyor. İnsanların arazisi ormanlık alanda, gidemiyorlar. Yetkililer de bir şey yapmıyor. Bir de vurmayın diyorlar. O yılanı gördükten sonra kim vurmaz. Şimdi bir de iki tane olduğu söyleniyor, biri erkek, biri dişi. Dedikodular iyice çoğaldı. Güya erkeği yakalamak için çip takılı bir dişiyi salmışlar. Dediğim gibi insanlar iyice tedirgin ve dedikodular artarak devam ediyor."

Köylülerden İhsan Güçlü de, "Belediye hopörlörlerinden ’yılan vardır, ellemeyin, görürseniz haber verin’ diye 4-5 kez anons yapıldı" dedi.

Durmuş Çelik ise "Bize bu yılanın yalan olduğunu söylediler. Ancak biz yılanın izini iki gün boyunca sürdük. İlk gün Merkez Mahallesi muhtarı Ali Dursun’un evinin orada izler kesildi. Ertesi gün eski mezarlığın orada, kanalın yanında iz bitiyor. Ondan bir gün sonra da merkez mahallesinde marketin orada bir kadınla oğlu gördü. Hala yalan diyorlar ama ben yılanın olduğuna inanıyorum. Bazıları köpek diyor. Ancak köpek bu şekilde iz yapamaz" diye konuştu. Haber 365

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 06:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17