Füze kalkanı konusunda Erbakan haklı çıktı

Füze kalkanı konusunda Erbakan haklı çıktı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal'ın ABD tarafından NATO'ya tahsis edilen erken uyarı radarının Türkiye'de konuşlandırılmasının öngörüldüğüne ilişkin açıklaması da Necmettin Erbakan'ı haklı çıkardı.

Mavi Marmara saldırısı sonrası çok iyi tanıdığı İsrail ve Siyonizme karşı alınacak tedbirler konusunda daha o zaman önemli uyarılarda bulunan Milli Görüş'ün Efsanevi Lideri Necmettin Erbakan, vahşi saldırının hemen ardından "İsrail ancak müeyyideden anlar" değerlendirmesinde bulunmuştu. BM'nin raporu ile hükümetin ona gösterdiği etkisiz ve yetersiz tavır, Erbakan'ın bir kez daha haklı olduğu gerçeğini ortaya koydu.

Mavi Marmara saldırısı sonrası çok iyi tanıdığı İsrail ve Siyonizme karşı alınacak tedbirler konusunda daha o zaman önemli uyarılarda bulunan Milli Görüş'ün Efsanevi Lideri Necmettin Erbakan, vahşi saldırının hemen ardından "İsrail ancak müeyyideden anlar" değerlendirmesinde bulunmuştu. BM'nin raporu ile hükümetin ona gösterdiği etkisiz ve yetersiz tavrı Erbakan'ın bir kez daha haklı olduğu gerçeğini ortaya koydu.

BM'nin son Mavi Marmara raporu, yıllardır BM'den İsrail aleyhinde hiçbir karar çıkmadığını ve çıkmayacağını anlatan Milli Görüş'ün Efsanevi Lideri Merhum Erbakan'ı haklı çıkardı. Saldırı sonrası İYFO'nun düzenlediği toplantının açılışında yaptığı konuşmada BM ve İsrail'in bugünkü tutumunu adeta önceden gören Erbakan, "İsrail ancak güçten ve zordan anlar, konuşmaktan anlamaz" demişti.

Dünya Siyonizminin insanlığı sömürdüğünün altını çizen Erbakan, 15 aydır özür ve tazminat bekleyen Türkiye'nin İsrail politikasının yanlış olduğunu daha o zaman dile getirerek, "İsrail'le barış olmaz, onlar bu barıştan anlamaz, onlar güçten, zordan, savaştan anlar, onlara anladığı dilden hitap etmek zorundasınız" ifadesini kullanmıştı.
Erbakan, şu değerlendirmede bulunmuştu: "Biz kimseyle savaşalım demiyoruz. Savaştan değil barıştan yanayız, fakat İsrail'in dini bu. O adamları dininden vazgeçiremezsiniz. Savaşarak büyük İsrail'i kuracaklarına iman edenlere anladıkları dilden konuşmak zorundasınız"

İsrail'i durdurmak için bütün İslam alemini göreve çağıran Erbakan, "Her zaman ifade ettiğimiz bir gerçek vardır. O da İsrail'in haktan, hukuktan, doğruluktan anlamayışıdır, anlayamayacağıdır. Bu sebepten dolayıdır ki İslam alemi gafleti bırakmalıdır. Bu zulümleri durdurmak için mutlaka her türlü imkanı kullanarak yaptırım uygulamalıdır. Başka türlü bunları durdurmanın çaresi yoktur" hatırlatmasında bulunmuştu.

Bütün İslam alemindeki resmi kuruluş ve sivil toplum örgütlerine seslenen Erbakan, önemli bir İslami temel kuralı da hatırlatarak, şu çağrıyı yapmıştı:
"Bu zulümler karşısında susamazsınız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bundan dolayı gereken reaksiyonu gösterip bunları önlemek, Filistindeki kardeşlerimize insani yardımları ulaştırılması sağlamak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Bu görevimizi yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Kendinize gelin ve görevinizi yerine getirin. İnşallah bu zulümler durur. Filistinli kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşurlar"

GAVURUN KALKANINDA HAKLI ÇIKTI


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal'ın ABD tarafından NATO'ya tahsis edilen erken uyarı radarının Türkiye'de konuşlandırılmasının öngörüldüğüne ilişkin açıklaması da Necmettin Erbakan'ı haklı çıkardı.

Geçtiğimiz yıl bu konudaki bir soruya cevap veren Erbakan, hükümetin Türkiye'ye kurulması düşünülen füze sistemiyle ilgili kendilerinden korktuğu için bugün(o tarihte) 'evet' demediğini ancak sonunda 'evet' diyeceği uyarısında bulunmuştu. Hatta Erbakan'ın, "Biz Müslüman ülkeler kendi (füze) kalkanımızı kurmalıyız. Gavurun kalkanından hayır gelmez" ifadesi ise tarihe geçmişti.

Milli Gazete

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17