Sivas Kongresi Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Sivas Kongresi Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı, manda ve himaye fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi'nin 92’inci yıldönümü, Kartal’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in temellerini attığı kongreler arasında olan Sivas Kongresi'nin 92'inci yıldönümü Sivaslılar Derneği ve Kartal Belediyesi işbirliği ile düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Manda ve himaye fikrinin reddedildiği,  ulusal meclisin toplanması kararlarının alındığı Sivas Kongresi'nin yıldönümü etkinliklerine Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr Altınok Öz, eşi Feray Öz, Sivaslılar Derneği Kartal Şubesi Başkanı Sani Aydemir, Kartal Belediyesi meclis üyeleri ve Kartallılar katıldı.

 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 92’inci yıldönümü etkinliğinde, Kongrenin oluşum sürecini anlatan barkovizyon gösterimi Gönül Ay ve Cengiz Şahin’in sunumuyla gerçekleşti. Etkinlik süresince Kartal Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu, Sivas, Erzurum, Kafkas ve Ege yörelerinden halk dansları sergiledi.  

Törende, Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sivas Kongresi’nin 92. Yıldönümü törenine katkı sağlayan Sivaslılar Derneği Kartal Şube Başkanı Sani Aydemir, Vesile Barantaş ve dernek yetkililerine teşekkür ederek; Kartal heykelciği verdi.

 Başkan Öz, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde alınan kararların Türkiye tarihindeki yerine dikkati çekerek; “Erzurum ve Sivas Kongresi’nde yer alan maddeler, bu ülkeyi ülke yapan kararlardır. Biz en büyük bayramımızı o zaman kutlamaya başladık. Hepimizin bayramı kutlu olsun. 92 yıl önceyi bizlere hatırlatan ve bu organizasyonu hayata geçiren Sivaslılar Derneği’ne, Halk Eğitim Merkezi’ne, Kartal Belediyesi çalışanlarına ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün konuşmasının ardından, Sivaslılar Derneği Kartal Şubesi Başkanı Sani Aydemir, 4 Eylül 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine çıkarılan ve içeriğinde Sivas Kongresi’nde alınan kararların yer aldığı, orijinal baskılı “İrade-i Milliye” gazetesinin ilk nüshasını Başkan Öz’e hediye etti. Başkan Öz’de bu anlamlı armağanı Kartal Belediyesi’nin yakın zamanda Çırçır mevkiinde hizmete geçireceği Kartal Belediyesi binasının giriş bölümüne asacağını söyledi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde Türk Halk Müzik sanatçısı Cengiz Özkan sahne aldı. Halk müziği sanatçısı Özkan, Sivas yöresine ait türküleri Kartallılarla birlikte seslendirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17