Aygad, Yeditepe Üniversitesi İşbirliği ile Eğitim Yaptı

Aygad, Yeditepe Üniversitesi İşbirliği ile Eğitim Yaptı

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği ve Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Eğitim Proğramına Avrupa Birliği Genel Sekreterliği de katılarak AB yerel basın proje ve hibeleri konusunda bilgi  verdi.

 İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği ve Yeditepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Eğitim Proğramının 1. Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür merkezinde yapıldı.

MANİCİ "ENGELLEMELERE RAĞMEN KARARLE BİR ŞEKİLDE ÇELIŞIYORUZ." 

Dernek başkanı Hakan Manici’nin açılış konuşmasında dernek olarak birlik ve beraberliği sağlamamızın yanısıra üyelerimizi eğiterek örnek gazeteciler olmaları yönündeki çalışmalarımızı kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Her ne kadar bizi engellemeye çalışan kesimler olsada biz gazetecilik mesleğini daha da yücelterek şuurlu bir şekilde ifa edeceğiz dedi.

AB SEKRETERLİĞİ "İÇİNDE HİBE OLAN PROJELER ÜRETEBİLİRİZ."  

Sadece bu toplantı için Ankara’dan gelen Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Koordinatörü Başak İlusulu ile aynı zamanda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Basın Müşaviri olan Derya Akçal, Avrupa Birliğinin onayladığı proje dahilinde İstanbul’da bir eğitim proğramı düzenleneceğini, bu proğram sonrasında Avrupa birliği ülkeleri ziyaretleri yapılacağını belirterek İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve içerisinde hibe olan bir çok proje üretebileceklerini konuşmasında belirtti.

ESAS EĞİTİM EYLÜL'DE

 Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt ise bugün bu eğitim birbirimizi tanımaya fırsat olacaktır. İkinci eğitimimizi Mayıs Ayı içerisinde daha geniş bir şekilde esas eğitim proğramını ise dernek üyelerinin ihtiyaç ve eksiklerini tam olarak belirledikten sonra Eylül ayında yapacağız dedi.

 Eğitim proğramına Yrd. Doç. Dr. Şaha Özpınar’ın Yerelin kendini konumlandırması, reklam ve pazarlama konusunuyla başlanırken, Yrd. Doç Dr. Gülşah Gönenli Medyanın Geleceği, Yrd.Doç Dr. Defne Çöloğlu Basının Konumu, Özgürlükler ve Sınırlılıklar konusunda İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği üyelerine eğitim verdi.

 Meslek içi Eğitim proğramının birinci Oturum sonrasında İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği tarafından Meşhur Hacı Usta Dürümcüsünün ikramı ile öğle yemeği arası verildi.

 İkinci oturumda Prof Dr. Atilla Girgin tarafından Yerel Basında Haber Kavramı ve Haber Dili, Devrim Baran tarafından Yerel basında Görsel Algısı ve Sayfa Sekreterliği, Selahattin Nizam tarafından ise Yerel Medyada habercilik başlıklı eğitim verildi.

 Eğitim sonrasında Prof. Dr. İzzet Bozkurt tarafından bu eğitimin ve bundan sonra devam edecek olan eğitimlerin başarısının  önümüzdeki günlerde gözle görülür farklılıklarının görüleceğini ve bu derneğin buraya gelirken bu derece organize bir proğram hazırlayabileceğini tahmin etmediğini ama her şeyin çok organize ve düzenli olduğunu ve bundan sonraki tüm çalışmaları zevkle yapmak istediklerini hatta üniversitenin çalışmalarında da derneğin katkısının iztenileceğini belirterek dernek yönetimine teşekkür etti.

EĞİTİM ÜYELERİNE PLAKETLER VERİLDİ

 Yaklaşık 60 gazete sahibi ve muhabirin katıldığı eğitim proğramında eğitim veren konusunda uzman tüm öğretim üyelerine dernek adına dernek Başkanı Hakan Manici tarafından plaket verilirken, tüm katılımcılara da dernek ve üniversite adına katılım belgesi takdim edildi.

 Eğitim proğramına katılan gazeteciler derneğin bu tür eğitim proğramına önem vermesinin kıymetli olduğunu ve bir çok konuda eğitim alabildiklerini belirterek bundan sonraki eğitim proğramlarında özellikle reklam ve pazarlama konusu ile görsel algı, sayfa sekreterliği konusuna ağırlık verilmesini istediler.

 Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Koordinatörlerinin toplantıya katılmasının ve yerel basına AB destek ve hibelerinden bahsetmesi ve derneği muhatap kabul etmesinin bu derneğin kuruluşundaki amaçlara uyduğunun göstergesi olduğunu ifade eden gazeteciler, bu derneğin kısa bir sürede bu kadar güzel aktivitelere imza atması sonucu mesleki anlamda basının değeri ve itibarı artacaktır." dediler.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2011, 05:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17