Kartalspor Yendi Nihayet, Böbreğini Satan Adam! Hakkını Helal Eder mi?

Kartalspor Yendi Nihayet, Böbreğini Satan Adam! Hakkını Helal Eder mi?

 Sürekli yazdık, yazmamızda gerekiyordu.

Kartalspor düşmemeliydi. Maçtır yenmekte var yenilmekte, berabere kalmakta ama düşmek asla olmamalıydı.

 Akhisar Belediyespor’la olan maçta Kartalspor’un yenmesi, işte bu, Kartalspor bu dedirtti. Tebrik ediyorum, alnınızdan öpüyorum. Hep böyle olun, zaten başarılı insanlar her zaman taktir edilir ama ahlaklı olması şartı ile.

 MAÇ İZLEMEM, İZLEYENLERE SAYGI DUYARIM

Bu arada bir özelimi açıklayayım. Kartalspor’un şampiyon olduğu olaylı Sarıyer maçından bu yana, yıllar oldu stada gidip maç izlemeyeli. Evet, ben o maçı izleyenler arasındaydım. O zaman ki Kartalspor yönetimi vapur kaldırmıştı. Kartal’ın tarihi vapur iskelesinden. Bende Kartal’dan kalkıp Sarıyer’e gidenlerdendim. Gitmez olaydım dedim. Stada girerken taraftarların birbirlerini ite ite, stada bedava girmek için mücadelesi sonucu en önlere kadar geldim. Polisler tabii ki müsaade etmediler. Öndekilerin dizlerine coplarla vurdular. Bende dizlerimden fena şekilde darbe almıştım. Polis kardeşlerimizin ellerine sağlık. Onlar görevlerini yaptılar.

 SİLAHLAR KONUŞTU

Sarıyer maçından galibiyetle ayrılacaktık. Kavgalar, bıçaklar, hatta silahlar konuştu. Vapura zor bindik. Sarıyer dönüşü Bostancıya zorunlu yaklaştı vapur. Emniyet güçleri aramalar yaptılar.

 TARAFTARIN AHLAKLISI! ÖNEMLİDİR

Yıllarca haberlerde izledik. Döner bıçakları vs. sanki savaşa gider gibi maça gitmek. Ya da benim gibi, tövbe edip bir daha gitmemek.

 NEDEN KARTALSPOR’A YÜKLENDİM

İşte yukarıda bahsettiğim bu zorluklarla yükselen Kartalspor, düşmemeliydi. Kartal’lıların milyonlarca (eski parayla trilyonlarca) parası da düşen bir takıma hiç mi hiç harcanmamalıydı. Bunun mücadelesini yaptım.

 BÖBREĞİNİ SATAN ADAM, HAKKINI HELAL EDER Mİ?

Spor, oyuncu, yönetici, taraftar bunlar ayrı bir alemdir. İnsanların sanat, spor vs. aktivitelere ihtiyaçları vardır muhakkak. Bunlara da kimse karşı çıkmaz. Ama mazlum bir halk var Kartal’da, Türkiye’de olduğu gibi. Mesela birisi var böbreğini satmak istiyor. Adeta yalvarıyor “abi ne olur gazetende yayınla da satayım böbreğimi başka çarem yok. Yuvam dağılacak” Diyor. Çocuğuna önlük alamadığı için intihar eden vatandaşımızı unutmadık hala. Bir abla var Kartal’da ikamet ediyor. Kocası çalışmayan, elektriği kesik. Torunu mum ışığının yansımasından karanlıkta korkmuş. Böyle ne hazin yaşantılar var. Bunlar trilyonların düşen bir takıma veya şampiyon olan bir takıma gittiğini bilseler helal ederler mi haklarını?

 DÜNYA GÖRÜŞLERİMİZ FARKLI

Evet, sonuca gelelim. Hesap var, kabir var, azap var. Önceki yazılarımda değinmiştim. “Yüz binleri, milyonları yönetenler sizin cesaretinize şaşırıyorum.” Demiştim.

Öyle gözüküyor ki daha çook şaşıracağız.

Haydi Kartalspor, Şampiyonluğa…

 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2011, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17