Tuzlalı kadınlar yılın "en"lerini Kadın Şöleninde seçti

Tuzlalı kadınlar yılın

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadın Şöleni', Tuzla Sahili tören alanında başladı.

22 Haziran'a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek kadın şöleninde, Tuzla'daki hemşehri derneklerinin kadın üyeleri kendilerine ayrılan standlarda yöresel zenginliklerini Tuzlalılarla paylaşıyor.

Sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla açılışı yapılan Kadın Şöleni'ne AK Parti Milletvekilleri Belma Satır, Alev Dedegil, AK Parti Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı  Özlem Topal, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve eşi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av. Mustafa Ataş, kadın sanatçılar ve yazarlar katıldı.

Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kadın eli değen her konuda nezaket, letafet ve merhametin yeşerdiğini belirterek, Türkiye'de bir ilk olarak 'Kadın Şöleni' düzenlediklerini  ve sosyal hayata kadınlarımızın yaptığı katkıya vurgu yapmak istediklerini ifade etti. Başkan Yazıcı, "Bizim medeniyetimizde kadın anne olarak şefkattir, yar olarak sevgidir. Kadına layık olduğu değeri en iyi şekilde konumlandıran bir medeniyetin sahipleri olarak, kadınlarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de törende yaptığı konuşmada, özellikle okuma yazma kursuna katılan Tuzlalı kadınları, başarıları ve medeni cesaretlerinden dolayı kutlayarak, kendilerini yetiştirme konusunda devletin her zaman kadınlarımızın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etti.

Tuzlalı kadınlar tarafından seçilen, medya, sanat ve iş dünyasından yılın başarılı kadınlarına ödül ve plaket verildi. Şölende ayrıca, okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan Tuzlalı kadınlara sertifikaları da şölene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Şölen 22 Haziran’a Kadar Devam Edecek

22 Haziran'a kadar konserler ve çeşitli etkinliklerle devam edecek olan Kadın Şöleninde, Tuzla'daki hemşehri dernekleri kadın üyeleri, kendilerine ayrılan standlarda yöresel el sanatları, yemekleri ve kıyafetleri gibi kültür ve sanat ürünlerini sergiliyorlar. Kadın Şöleni'nde ayrıca,  Tuzla Belediyesi tarafından kurulan standlarda da, kadınlarımıza yönelik çeşitli etkinlikler de yer alıyor. Kişisel bakım, aksesuar, diyet, moda, psikoloji, evlilik ve çocuk ilişkileri gibi alanlarda danışmanlardan bilgi alabilecek olan kadınlarımız, kitap standlarında yazarlarımızla buluşacak ve imza günlerine katılabilecekler.

Tuzlalı kadınlar tarafından seçilen ve Kadın Şöleni'nde ödül alacak olan yılın 'en'leri:

Yılın Haber Spikeri        : CNNTÜRK    BAŞAK SENGÜL
Yılın Tartışma Programı     : CNNTÜRK    NAGEHAN ALÇI
Yılın Kadın Sanatçısı        : Aşk En Büyüktür Her Zaman (Albüm) İZEL
Yılın Kadın Dizi Oyuncusu    : Yahşi Cazibe    ASLIHAN GÜRBÜZ
Yılın Kadın Yazarı        : CEMALNUR SARGUT
Onur Ödülü            : Öyle Bir Geçer Zamanki    MERAL ÇETİNKAYA
Yılın Kadın TV Yöneticisi    : Show TV AYHAN BÖLÜKBAŞI
Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi    : Çocuklar Gülsün Diye    GÜLBEN ERGEN
Yılın Dizisi            : SUSKUNLAR
Yılın TV Muhabiri        : Kanaltürk     NİLAY KARAKAŞ
Yılın Kadın Muhabiri        : Yenişafak Gazetesi MEZİN TANRISEVEN
Yılın Filmi             : FETİH 1453
Yılın Kadın Programı        : Güzel Günler ŞEBNEM KISAPARMAK
Yılın Kadın Sporcusu        : BURCU ÇETİNKAYA
Yılın Kadın Köşe Yazarı        : BUGÜN GAZETESİ    Gülay Göktürk

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2012, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17