Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan AYGAD’a destek

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul...

Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan AYGAD’a destek

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’nin çalışmalarını takdirle takip ettiğini ve yer konusundaki taleplerine en kısa sürede cevap vereceklerini kaydetti.

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği yönetim kurulu, geçtiğimiz pazartesi günü İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Ümit Kahyaoğlu Başkanlığı’ndaki heyette, 9 yönetim kurulu üyesi de yeraldı.

Dernek çalışmaları hakkında Vali Mutlu’ya bilgi veren AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu, derneğin kuruluş amaçlarını ve faaliyetlerini anlattı. AYGAD’ın 2010 yılında kurulduğunu ve kısa sürede önemli icraatlara imza attığının altını çizen Kahyaoğlu, “ Derneğimiz henüz iki yıllık genç bir sivil toplum kuruluşu. Bu süre içerisinde eğitim faaliyetlerine ağırlık verdik. Geçtiğimiz yıl Yeditepe Üniversitesi’yle bu yıl da Marmara Üniversitesiyle işbirliği yaparak eğitim seminerleri organize ettik. Marmara Üniversitesi’yle gerçekleştirdiğimiz yerel medya eğitim semineri Türkiye’de şimdiye kadar yapılan en kapsamlı yerel medya eğitim semineri oldu. Hedefimiz İstanbul yerel medyasının daha nitelikli olmasıdır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte devam ediyoruz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AYGAD’ın güzel faaliyetlere imza attığını söyledi.

Yerelleşmenin, önümüzdeki yıllarda hızla değer kazanacağını kaydeden Vali Mutlu, bu konuda yerel medyaya önemli görevler düşeceğini kaydetti.

AYGAD'ın taleplerini not eden Hseyin Avni Mutlu, “İnanıyorum ki, İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’nin çalışmalarıyla İstanbul Yerel medyası daha nitelikli bir hale gelecektir. Güzel faaliyetler yapıyorsunuz. Yer talebiniz konusunu not aldı.m Gerekli araştırmaları yaptıracağım. Maliye veya Özel İdare’nin imkanlarıyla bir şeyler yapılabilir mi bakacağız. Bu güzel çalışmalar mutluka desteklenmeli.”

İstanbul’da yaşayan herkesin “İstanbulluyum” demesi gerektiğini kaydeden Mutlu, “Bu güzel şehre valli olmaktan dolayı çok mutluyum. İstanbul’a aşığım, biraz ayrı kalsam özlüyorum. İstanbulluların’da kente sahip çıkmasını istiyorum. Artık herkes ben İstanbulluyum demeli. İstanbulla ilgili, Pendik’le Tuzla ile ilgili dernekleri ön plana çıkarmak gerekiyor. Bu derneklerin haberlerine daha çok yer vermek gerekiyor. Bu konuda yerel medyamızın desteğini bekliyoruz.”

İstanbul’un her geçen gün daha yaşanılır bir kent haline geldiği gerçeğine de dikkat çeken Vali Mutlu, “ Türkiye’ye gelen yabancılar İstanbul’a hayran oluyor. Bu kadar büyük bir şehri nasıl bu kadar temiz tutabiliyorsunuz? diye soruyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul daha yaşanılır bir kent olacak.”dedi.


Ziyarete AYGAD başkanı Ümit Kahyaoğlu, İkinci başkan İbrahim Şahin, Kadir Toprakkaya, Genel Sekreter Halil Topal, Muhasip Ömer Faruk Gerçek, yönetim kurulu üyeleri; Dost Beykoz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kader Gür, Yeni Tuzla Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Manici, Şile Yıldız Gazetesi imtiyaz Sahibi Yasemin Eryıldız, İlçem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytekin Yaşar, Maltepe Eskpres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cengiz Doğan ve İstanbul Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çakal katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17