İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği İlk Toplantılarını kendi yerlerinde yaptılar.

İstanbul Yörük ve Türkmenler Derneği İlk Toplantılarını kendi yerlerinde yaptılar.

Kartal Hamam sokaktaki dernek merkezinde ilk toplantılarını gerçekleştirdiler.

Kurucu Dernek Başkanı Faruk ŞAHİN Yönetim kurulunun görev ve yetkilerinin belirlendiği toplantıda önümüzdeki süreç içerisindeki mülkü amirler, Dernekler, Muhtarlar, Siyasi partiler ziyaret edileceğini belirtti.
   
ŞAHİN "Derneğimiz daha çok yeni oluşum aşamasında fakat inanılmaz bir şekilde talep çoğaldı. Facebok ve Web sayesinde farklı bölgelerden derneğimize katılmak istediklerini belirtiyorlar, Şimdiden 17 ilin temsilcisi yönetimimizin çeşitli kademelerinde görev almaya başladı. Sanırım önümüzdeki günlerde olağanüstü bir kurul yapıp Yönetim sayısını artıracağız çok değerli insanların talepleri doğrultusunda dışarıda kalmalarını istemiyoruz. İstanbul sınırları içerisinde her ilçeye Başkanlık vermeyi ve Genel üst kurulu oluşturmaya çalışıyoruz bize gelip yönetimimize girmek isteyenler olduğu gibi bizimde Üst kurula girmesini isteyeceğim Mülkü amirlerimiz, Siyasetçilerimiz, İş adamlarımız olacaktır.
   
Derneğimiz kültürel bir dernek olduğu gibi farklı derneklerle istişare yapmayı bu coğrafyada yaşayan her bireyin bu ülkenin vatandaşı olduğunu bu anlamda örneğin Siirt’te bulunan bir köy ile Bilecik’te bulunan bir köy muhtarını İstanbul’da buluşturup kardeş köyler oluşturmaya gayret edeceğiz." dedi.

Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail BÜYÜKKAYIKÇI "Sinop Boyabatlılar derneğinde başkanlık yaptım, SİYAT’da görev yapıyorum. (İSTYORDER) Derneğinde bulunmaktan ayrı biz haz alıyorum bu sayede ülkemizin birçok  yerinde Urfa, Samsun, Bilecik, Bitlis, Eskişehir, Kayseri, Muş, Afyon vb Yörük ve Türkmen akrabalarımızla tanıştık dernekçilik bu imiş dedi. 

Başkan Yardımcısı Kemal ÖZIŞIK ise "Derneğimiz içerisinde her siyasi görüşe mensup yöneticimiz bulunmaktadır. Derneğimiz olarak bize ön yargılı olmayan herkese eşit mesafedeyiz" dedi.

Dernek yönetim kurulu üyeleri önemli kararlar alarak, bir başka toplantıda tekrar bir araya gelmek üzere dağıldılar.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2012, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17