Eğitim Kenti Tuzla’da Belediye ile 7 Üniversite İş Birliği Protokolüne İmza Attı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 7 üniversitenin rektörü ile eğitim, spor, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda ulusal/uluslararası proje, organizasyon ve eğitim programları düzenlemek amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı.

Eğitim Kenti Tuzla’da Belediye ile 7 Üniversite İş Birliği Protokolüne İmza Attı

Programda bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’ya getireceğimiz Tarihi Galata Köprüsünde üniversite öğrenci kulüplerine yer tahsisi yaparak, su sporlarının merkezi haline geleceğiz” dedi.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamit Okur, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Şule Kut, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ile işbirliği protokolü imzaladı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, üniversitelerin öğretim üyeleri okul müdürleri ile üniversite öğrencileri katıldı.


Yazıcı: Mum, dibine ışık verir


İmza töreninde ilk konuşmayı yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2009’da “Eğitim Kenti Tuzla” hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Tuzla’da YÖK tarafından onaylı 9, yine YÖK’ten kuruluş onayı bekleyen 2 üniversite olduğuna değinen Başkan Yazıcı, “Biz, aslında bugün burada malumun ilanını gerçekleştiriyoruz. Tuzla, İstanbul ve ülkemiz adına önemli bir adımı atıyoruz. Bilgi, toplumların itici gücüdür. Bugün dünyada bilgi ve bilime sahip olanların hükmü geçerli oluyor. Yerel yönetimler de bilgiye ve bilime kayıtsız kalamaz. Bize seçimlerde şehrin geleceği emanet edilirken toplumun geleceğini de emanet alıyoruz. Bütün unsurlar ve dinamikleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Mum, dibine ışık verir. Biz de eğitimin, bilginin, birikimin ilçesi olarak sosyal, kültürel ve fiziksel alanda gelişmeyi, Tuzla’yı üniversitelerin laboratuarı, eğitim ve bilimin bir merkezi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.   


İşbirliğinin İlk Adımı Su Sporları Merkezi Olacak


Üniversitelerle imzalanan işbirliği protokolünün Kent Konseyi çatısı altında sürdürüleceğini belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitimin yerel yönetime katkısı, yerel yönetimin de üniversitelerle işbirliğiyle sosyal ve kültürel alanlarda hizmetlere imza atacağız” dedi.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, imzaların kağıt üstünde kalmayacağını da ilk projeyi anlatarak ortaya koydu.  Tarihi Galata Köprüsü’nün İBB ile yapılacak protokolün ardından Tuzla’daki Kamil Abduş Gölü üzerine kurulacağını belirten Başkan Yazıcı, “Gölün deniz ile birleştiği noktada üniversite öğrencilerimizin eğitimi için su sporları merkezi kurarak, bu protokol çerçevesinde ilk hizmetimizi sunacağız. Gölde levrek ve çupra yetiştiriciliği de yapılarak, gölün ve ilçemizin cazibesini arttıracağız” şeklinde konuştu.


İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, “Tuzla Belediyesi’nin 7 üniversite ile işbirliği, Tuzla’yı ayrıcalıklı bir kent haline dönüştürecek” dedi.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamit Okur, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı için “Yenilikçi, girişimci, atılgan ruha sahip başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.


İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik de, “Tuzla’da var olan işbirliğini sosyal ve ekonomik alanda arttırarak sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.  


Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Şule Kut, “Böyle bir başkana sahip ilçede eğitim veren bir kurum olarak, hayatımızı kolaylaştıran, ufkumuzu açan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi.  Rektör Kut, üniversitenin girişimcilik merkezlerini Tuzlalı bayanlar ve lise öğrencilerinin hizmetine sunacaklarını söyledi.


Tuzla’daki mevcut kampüsü büyütme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik, “Tuzla Belediyemizin bu projesiyle, üniversiteler arasındaki rekabetin yerini işbirliği alacaktır” diyerek, protokolün bir başka katkısına değindi.


Dünyada Bir İlk!


Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, “Bizler çok protokole, imza törenine katılıyoruz ama bugün burada dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.” dedi.


Yakın geçmişte illerin bir üniversite kazanma hedefini ortaya koyan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, “Tuzla Belediyesi, üniversiteler ile sağladığı işbirliğiyle Tuzla’yı daha ileriye götürecek” dedi. 


Yazıcı, Potansiyeli Kazanca Çevirdi


2008 yılında göreve başladığını belirten Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla’nın altyapısı ve yaşam standartları ile İstanbul’un en iyi ilçeleri arasında yer aldığını söyledi. 7 üniversite ile işbirliğinin Tuzla için çok önemli bir adım olduğunu belirten Heybet, “Her şehrin kritik bir dönemi vardır. Bizler bugün tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Tuzla, İstanbul’un en seçkin ilçelerinden birisi olma iddiasında dev bir adım daha atıyor. Var olan üniversitelerimizin çevresini ve bölgesini aydınlatması adına önemli bir çalışmayı hayata geçiren, var olan potansiyeli değerlendirip kazanca çeviren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi. 


Konuşmaların ardından, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile 7 üniversitenin rektörü tarafından işbirliği protokolü karşılıklı olarak imza altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17