Poolmark..." />

Ak Parti Tuzla’da Şadi Yazıcı'yla Rekora Koşuyor. Anket sonuçları Tuzla CHP'yi üzecek

Poolmark...

Ak Parti Tuzla’da Şadi Yazıcı'yla Rekora Koşuyor. Anket sonuçları Tuzla CHP'yi üzecek

Poolmark ve Denge Kamuoyu Araştırma Şirketlerinin Tuzla'da yaptığı son anket sonuçları, CHP'nin Tuzla'da önemli ölçüde kan kaybettiğini ortaya koydu.

Mart 2012 Anket sonuçlarına göre, 2009'ta Tuzla'da yüzde 38,8 oy alan CHP'nin oyları yüzde 28,6 ya gerilerken Belediye Başkanlığını Şadi Yazıcı’nın yaptığı AK Partinin oy oranı ise 40.6’dan 55.8’e yükseldi

Pollmark ve Denge kamuoyu araştırma şirketlerinin Tuzla genelinde yaptıkları son anket çalışmasının verilerine göre Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan seçildiği 2009 yılı seçim sonuçlarına oranla desteğini önemli ölçüde artırdı.

4 kişiden 3'ü Yazıcı'yı başarılı buluyor

Pollmark Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin bin 536 denek ile yüz yüze yaptığı anket çalışması sonuçlarına göre Tuzla'da Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı başarılı bulanların oranı yüzde 76,1 olarak ölçüldü. Denge Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin 3 bin denek ile yüz yüze yaptığı anket sonuçlarına göre ise Başkan Yazıcı'yı başarılı bulan Tuzlalıların oranı yüzde 74,3 oldu. Anketlerden çıkan bir başka sonuç ise Tuzla Belediyesinin iyi bir planlama, doğru yatırımlar ve tam bir katılım ile yönetildiği ortaya çıkıyor.

CHP'nin oyları AK Parti'ye kaydı

Denge'nin anket sonuçlarına göre CHP, hem kırsalda hem sahil bölgesinde önemli ölçüde oy kaybına uğradı. Anketten çıkan en çarpıcı sonuç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin oylarının AK Parti'ye kaydığının ortaya çıkması oldu. 2009 seçimlerinde 38,8 oy alarak ikinci parti olan CHP'nin oyları (kararsızlar da dağıtıldıktan sonra) yüzde 28,6'ya düştü. Araştırma sonuçlarına göre CHP'nin Tuzla'da yerel seçimleri kazanma ihtimali yok denecek ölçüde azaldı.

Başkan Yazıcı Faktörü

2009 yerel seçimlerinde yüzde 40,6 ile AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Dr. Şadi Yazıcı, desteğini yüzde 55,8'e çıkardı. Anket sonuçlarının detaylı analizinde, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın, başta CHP olmak üzere tüm partilerden önemli ölçüde oy aldığı ortaya çıktı. 2009 seçimlerinde oylarının ağırlıklı bölümünü kırsaldan alan Başkan Yazıcı, araştırma sonuçlarına göre sahil bölgesinde de, özellikle 2009'da CHP'ye oy veren seçmenin desteğini alarak gücünü artırdı.

Belediyecilik Hizmetleri Yeni Projelerle Taçlandı

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde belediye başkanlığını yüzde 40.6 ile kıl payı kazanan Başkan Dr. Şadi Yazıcı, halkla kurduğu diyalog ve yapmış olduğu projeler sayesinde Ak Parti’nin Tuzla’daki oylarının artışında büyük rol oynadı. Göreve geldikten sonra Tuzla’yı “Ortak Akıl” ile yöneterek tek tek dernekleri ziyaret eden, Muhtarlar ile sürekli iletişimde olan Yazıcı, ilçe esnafıyla da diyalogunu hiç kesmedi. Sahil bandını halka açarak plaj yapması, Gönül Elleri Çarşısı’nı kurarak bütün muhtaç ailelere yardım eli uzatması, İçmeler Kavşak Projesini gerçekleştirmesi, yıllardır süre gelen Kooperatiflerin mülkiyet sorununu çözmesi, Anadolu Yakasına yeni bir soluk getirecek Şelale Park Projesini hayata gerçekleştirmesi, Şağlık yatırımları, eğitim hamlesi ve belediyede kurduğu AKOS(Akıllı Kent Otomasyon Sistemleri) sistemiyle  ‘Bugün git yarın gel’ dönemini kapatan Başkan Yazıcı, hizmetleriyle de Tuzlalıların beğenisini kazandı.

Lisansüstü'nün tercihi Şadi Yazıcı

Denge Araştırma Şirketi'nin anket verilerine göre, oylarını yüzde 55,8'e çıkaran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu desteğin önemli bölümünü kadınlardan ve lisansüstü eğitim düzeyindeki seçmenden alıyor. Araştırma sonuçları, bugün seçim olsa Dr. Şadi Yazıcı'ya oy veririm diyen seçmenin yüzde 58'ini kadınların oluşturduğunu ortaya koyuyor. Eğitim düzeyine göre yapılan analizde ise Başkan Yazıcı'yı destekleyenlerden, lisansüstü eğitim düzeyindeki seçmenin oranı yüzde 65 gibi yüksek bir seviyede.

Pollmark'ın verilerine göre Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzlalıların yüzde 76,1'i tarafından başarılı bulunuyor. Tuzla Belediyesi'ni başarılı bulanların oranı ise yüzde 74,8 olarak ölçülüyor. Vatandaş şikayetleri ile ilgili sorusuna verilen cevaplara göre ise Tuzlalılar en çok yol, kaldırım çalışması istiyor ve arıtma kokusundan şikayet ediyor. Tuzlalıların üçüncü sıradaki şikayetini ise ulaşım sorunu oluşturuyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2012, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17