İstanbul’un En Hızlısı Atletizm Yarışması’nın Pendik elemeleri, Kurtköy Spor Tesisleri’nde yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, gençlerin Olimpizm düşüncesi içerisinde vücut zihin ve ruh niteliklerini dengeli bir şekilde birleştirerek, onlara...

İstanbul’un En Hızlısı Atletizm Yarışması’nın Pendik elemeleri, Kurtköy Spor Tesisleri’nde yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, gençlerin Olimpizm düşüncesi içerisinde vücut zihin ve ruh niteliklerini dengeli bir şekilde birleştirerek, onlara hayatın yolunu açmak ve spor yapmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği, ‘İstanbul’un En Hızlısı Atletizm Yarışması’nın Pendik elemeleri, Kurtköy Spor Tesisleri’nde yapıldı. Dereceye giren öğrenciler Pendik’i il yarışmalarında temsil edecek.

Pendik Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmaya, 1998-2002 yılları arasında doğmuş kız ve erkek olmak üzere 284 öğrenci katıldı. Dereceye giren öğrencilere madalya verilirken, yarışmada kendi yaş gruplarında dereceye giren ilk üç öğrenci il yarışmalarında Pendik’i temsil edecek.

Finallere nasıl gidiliyor?

İlk aşamada, okullar sınıflar arasındaki en hızlı öğrencilerini okul içinde yarıştırarak her yaş grubunda okulun en hızlı 3 öğrencisini tespit ederek isimlerini İlçe Düzenleme Kurulu’na bildiriyorlar. İlçe yarışmaları da, İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından, müsait okul bahçeleri veya atletizm pisti bulunan ilçe statlarında yapılıyor. Yaş gruplarında dereceye giren öğrencilere madalya veriliyor. İlçe yarışmaları 4 Mayıs 2012 tarihine kadar devam ederken, yarı final müsabakaları Anadolu Yakası’nda 09 Mayıs 20012 tarihinde saat: 11.00’de Burhan Felek Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde, Avrupa Yakası için ise 08 Mayıs 2012 tarihinde saat: 11.00’de Enka Sadi Gülçelik Pisti’nde yapılacak. Yarı Finallerde Avrupa ve Asya yakasında her yaş grubunda ilk 8’e giren atletler final yarışmalarına katılırken, final yarışmaları 30 Mayıs 20012 tarihinde saat: 11.00’de Burhan Felek Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde yapılacak.

Yarışmalar sonucunda seçilecek yetenekli sporcular özel antrenmanlara tabi tutularak gelişimleri sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2012, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17