Kartalspor: 2 Gaziantep BB :1

Bank Asya 1.’lig’in...

Kartalspor: 2 Gaziantep BB :1

Bank Asya 1.’lig’in 32.hafta açılış karşılaşmasında sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk eden Kartalspor karşılaşmadan Okan Yıldız’ın iki golüyle galip ayrıldı.

Düşme ve Play-Off mücadelesi yapan takımları etkilemeyecek olan karşılaşma günü Türkiye Futbol Federeasyonu tarafından Cumartesi olarak belirlendi. TRT 1 ekranlarından canlı olarak da yayınlanan karşılaşmaya seyirci ilgisi oldukça az olduğu görüldü.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Kartalspor başladı. İlk on beş dakikalık bölümde her iki takımda pozisyon üretemezken Gaziantep BB takımı uzaktan şutlarla Kartalspor kalesini yokladı.

Karşılaşmanın 20.dakikasında Kartalspor’un golü geldi. Timuçin Aşcıgil sol kanatta Mehmet Uslu dan aldığı topu bekletmeden ceza sahası önündeki Burak Akdiş’e aktardı, kaleye sırtı dönük olan Burak topu kontrol ederek ceza sahasına koşu yapan Okan’a derinlemesine bir top çıkartı, Okan Yıldız kaleci Onur Bulut’un yanından ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü kaydetti. 1-0

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Serdar kaleci ile karşı karşıya geldiği pozisyonda topu dışarı gönderince karşılaşmanın ilk yarısı Kartalspor’un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarı konuk takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un vuruşuyla başladı. Kartalspor ikinci yarıya etkili başladı ve Timuçin Aşcıgil’in bireysel becerisiyle gelişen atak sonucunda Okan Yıldız’la farkı ikiye çıkarttı. 53.dakika da Timuçin atak yönünün solundan aldığı topla bir bir rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi şutu çekti Onur’dan dönen top tekrar Timuçin’in önünde kaldı, Timuçin bu sefer altı pas üzerindeki Okan’a pas çıkarttı, Okan sol ayağıyla bekletmeden vurdu ve takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. 2-0

İkinci golden sonra rakip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor risk almaya başladı, bunun neticesinde Kartalspor bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen bu fırsatları değerlendiremedi. 85.dakikada Uğur Işıkal defansın arkasına koşu yapan Abdullah Halman’a pasını aktardı Abdullah Uğur ve kaleci Kaya’dan sıyrılarak skoru belirleyen golü attı. 2-1

Kalan sürede başka gol olmayınca Kartalspor karşılaşmadan üç puan alarak puanını 42’ye yükseltirken konuk ekip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 38 puanda kaldı.

Tarih: 28 Nisan 2012
Stat:
Kartal
Saat:14:00
Hakemler: Mustafa Aydın, Neşet Merdin, Fahri Aksoy  

Kartalspor: Kaya, Timuçin (Dk. 65 Sezer), Alper, Gökhan, Okan, Ferdi, Mehmet, Ethem, Uğur, Erman (Dk. 85 Ersel), Burak (Dk. 90+2 Oktay)

 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Onur Bulut, Cihan, Mithat (Dk.75 Ercan), Abdullah, Ahmet, Serdar (Dk.46 Veysel), Samet, Turgay (Dk.61 Uğur), Onur Kalafat, Volkan, Hakan

Goller: Dk. 20 ve 53 Okan Yıldız (Kartalspor), Dk.85 Abdullah Halman (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)  

Sarı kartlar: Dk. 31 Ethem, Dk. 65 Ferdi, Dk. 87 Gökhan, Dk. 90+4 Kaya (Kartalspor), Dk. 37 Onur Kalafat, Dk. 87 Volkan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2012, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17