Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının temelini Kadir Topbaş attı

Temel atma töreninde konuşan...

Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının temelini Kadir Topbaş attı

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İstanbul’a yaptığımız yatırımlar toplamı 46 Milyar lira” dedi.

Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İstanbul’a yaptığımız yatırımlar toplamı 46 Milyar lira” dedi.

İstanbul trafiğini daha da rahatlatma adına Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının temel atma törenine Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Başkan Topbaş yaptıkları yatırımlarla İstanbul'un 2050, 2060 yıllarında dahi su problemi yaşanmayacağını söyledi.  Başkan Topbaş, Türkiye'nin modern, başarılara imza atan, dikkate alınan ve yakından takip edilen bir ülke haline geldiğini belirterek, “Bizler hizmet sevdalısıyız” dedi.


Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının yaklaşık 20 yıldır çevre halkı tarafından istediğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bitmek üzere olan Esenyalı kavşağı ile Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının bize maliyeti 16 milyon lira. Ekim sonu itibarıyla inşallah Pendik Tavşantepe kavşağının açılışı yapılacak. Bu tarihe kadar İstanbul'a 46 milyar lira yatırım yaptık ve yatırımlara devam ediyoruz. Parayı doğru kullanıyoruz” dedi.

Başkan Topbaş göreve geldikleri günden bu yana 251 adet kavşak, alt geçit ve yol yaptıklarını belirterek İstanbul ulaşımı adına büyük önem arz eden kilometrelerce metro inşaatlarının devam ettiğini söyledi.

“Karıncalar gibi çalışıyoruz” diyen Başkan Topbaş, gece gündüz demeden çalışarak İstanbul’a hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: ”İstanbul hizmete doymuyor. Daha yapacak çok işimiz var. İstanbul ve İstanbullu bizden hizmet bekliyor. İstanbul'da günde 14 milyon insanın su kullanıyor. Bu oran her geçen gün artıyor. Yaptığımız yatırımlarla İstanbul 2050, 2060 yıllarında dahi su problemi yaşamayacak hale geldi. Bu yıl yağan kar ve yağışlar, barajlarımızı doldurdu. Rabbim, dağına göre kar veriyor.”


Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının sadece üst geçit değil, yan yolların düzenlemesini de kapsadığını böylece Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin taşınmasıyla artan trafiğin yükünün azaltacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve protokol yanlarına aldıkları çocuklarla İstanbul trafiğini rahatlatacak Pendik Tavşantepe kavşak ve yol inşaatının temelini sahneden butona basarak attı.

Başkan Topbaş daha sonra Pendik Şehit Adil Alıcı Polis Karakolu’nu ziyaret ederek emniyet görevlileriyle sohbet ederek çay içti.

Başkan Topbaş buradaki ziyaretinin ardından Pendik’in en işlek caddesi Hatboyu Caddesi’nde gezerek vatandaşlarla Karanfil dağıttı. Vatandaşlarla sohbet edip fotoğrafta çektiren Başkan Topbaş caddedeki yürüyüşünü iki saate yakın bir zamanda bitirebildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2012, 19:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17