Saadet Partisi Kamalak'la Devam Dedi.

Saadet Partisi Kamalak'la Devam Dedi.

Saadet Partisi'nin (SP) 4'üncü olağan kongresi yapıldı.

Kongrede tek aday olan Mustafa Kamalak oy kullanan toplam 610 delegenin 597'sinin oyu ile genel başkanlık görevine yeniden seçildi.

Kongrede Milli Görüş'ün kurucusu Merhum Necmeddin Erbakan'ın yokluğunun burukluğu yaşandı.

Kongrede partinin yetkili organları, parti programı ve tüzük değişikliği yapıldı. Fatih Erbakan'ın kongreye katılmaması dikkat çekti.

ARENA SPOR SALONU


Saadet Partisi'nin kongresi Ankara'nın en büyük kapalı mekanı olan Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 10.00'da başladı. Kongreye Fatih Erbakan'ın katılmayışı damga vurdu.

17 TEMMUZ TARİHİ

Kongrenin tarihi de dikkat çekti. 17 Temmuz, hem partinin kuruluşunun hem de Milli Görüş'ün merhum lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü.

PROGRAM VE TÜZÜK TADİLATI YAPILDI

Genel Başkanlık, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçiminin yapıldığı kongrede, parti tüzük ve program değişikliği de gerçekleştirildi.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Kongreye İslam ülkelerinden ve yurtdışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından da yüzlerce davetli başta olmak üzere, D-8 ülkelerinin temsilcilerinin yanı sıra, yabancı ülkelerin Türkiye'deki misyon şefleri de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2011, 05:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17