Sancaktepe’de Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

Toplatıya katılım ve ilgi büyük oldu.

Sancaktepe’de Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

SANCAKTEPE- Sancaktepe ’de Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Yapılan ve Yapılması planlanan çalışmaların anlatıldığı Geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

09 Ekim Çarşamba günü Mustafa Öncel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu,Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Ayyıldız, İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Stratejisi Proje Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Figen Üzer, Kamu Kurum Müdür ve Amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, cami imamları ve Mahalle Çalışma Birimleri üyeleri katıldı.
Bağımlılıkla mücadele toplantısında konuşan Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu; Ülke genelinde olduğu gibi İlçemiz ’de de her türlü bağımlılıkla topyekûn mücadele edildiğine işaret ederek, bağımlılıkla mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin ise en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğini, bağımlılıkla mücadele amacıyla 3 yıldır yürütülen başarılı çalışmaların bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada artarak devam edeceğini söyledi.
Bağımlılıkla mücadele konusunda ilçede gerçekleştirilen çalışmaları ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ilerlemeleri anlatan Kaymakam Adnan Çakıroğlu, Madde bağımlılığının tedavisinde koruyucu ve önleyici çalışmaların önemine dikkat çekti.
Sancaktepe Bağımlılık Danışma Birimi tarafından yapılan stant çalışmalarının ve verilen eğitimlerin halkı bilinçlendirme konusunda farkındalık oluşturduğunun altını çizen Kaymakam Çakıroğlu, bugüne kadar 7000 kişiye ulaşıldığını belirterek, bu rakamın hızla artmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Kaymakam Çakıroğlu’nun konuşmasının ardından İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Stratejisi Proje Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Figen Üzer yaptığı sunumda İstanbul'daki bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında ve İstanbul Valiliğin 2017 yılında başlattığı Bağımlılık Danışma Birimlerinin ve Mahalle Çalışma Birimlerinin mevcut durumu ve ilerleme süreci hakkında sunum yaptı. Ayrıca dünyadaki son gelişmelerin neler olduğunu, tedavi konusunda dünyada ne gibi trendler olduğundan bahsetti.
Sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşıldığı Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Toplantısı, yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.




Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 00:46

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17