Hilal Mahallesinde İftar

 Sancaktepe bu yıl farklı...

Hilal Mahallesinde İftar

 Sancaktepe bu yıl farklı bir Ramazan havası yaşıyor. Açık havada sokak ve caddelere kurulan iftar masaları coşkulu ve heyecanlı bir şekilde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. İftar sofralarına beklenilenin üstünde katılımın olması, belediyenin mahalleliyi bir araya getirme düşüncesinin halk tarafından olumlu karşılanması olarak değerlendiriliyor.

Sancaktepe Belediyesi 20 Ağustos Cuma günü Ramazan Etkinlikleri programında Hilal Mahallesindeki hemşerileri için iftar sofralarının kurdu. Halkın iftar masalarına ailecek katılmaları canlı ve neşeli bir bekleyiş görüntüsü verdi. İftar açılması ile birlikte özel olarak hazırlanan menüler afiyet ile yenildi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in iftar saatine yakın Hilal Mahallesi Emek Caddesinde kurulan alana gelmesi, mahalleli tarafından coşku ile karşılandı. Başkan Erdem iftar masalarını gezerek hemşerileri ile tek tek ilgilendi. Bir ara yemek tezgâhının başına geçen Başkan Erdem, katılımcılara yemek dağıtımı yaptı.

Programda birde konuşma yapan Başkan Erdem, mahallede yapılan belediye hizmetlerini anlattı. Yol, sokak ve caddelerdeki asfaltlama ve tretuvar çalışmalarının hızla yürütüldüğünden bahseden Erdem, yeni yol açımı ve yağmur suyu kanal çalışmalarından da söz etti. Başkan Erdem, eğitim ve sağlık alanında mahalleye yapılan hizmetleri anlattı. Ayrıca güncel konulara da değindi. Ülkenin sağduyu ve iyi niyetle kenetlendiği Ramazan Ayının daha güzel günlerin temellerinin atıldığı zamanlar olduğunu belirtti. Konuşmaları dikkatle dinleyen halk Başkan’ı coşku ile alkışladı.

Düzenlenen iftar programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Kaymakam Necmettin Kalkan katıldı. İftarda, AK Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları da bulundu. 

Daha sonra kürsüye gelen kaymakam Necmettin Kalkan, halkın belediyenin hizmetlerinden çok memnun kaldığını gözlemlediğini belirterek  “çalışkan ve sizin için uğraş veren başkan ve belediyeniz var” dedi. AK Parti ilçe Başkanı Azmi Ekinci ise ramazandan hemen sonra özgürlüklerin genişletilmesi anlamında bir halk referandumu yaşanacağını söyleyerek yeni anayasaya ‘ evet’ katkısının önemli olduğunu belirtti.

Hilal Mahallesindeki iftara yerel ve ulusal basının yoğun ilgisinin Sancaktepe’de yapılan hizmetlerin dikkat çekici nitelikte olduğunun göstergesi olarak nitelendirildi.

Hilal Mahallesi sakinleri, İspanyadan ülkemize gelen farklı dilerden oluşan ilahi repertuarlarını sunan “Kevser İlahi Grubu”nu dinleyerek, zaman zaman hislendiren zaman zaman da hareketli eserleri ile Ramazan’ın manevi heyecanını yaşadı.

İftar sonrası yapılan şenlikte ise; Karagöz, Ortaoyunu, Nasrettin Hoca, İbiş, Keloğlan ve illüzyon gösterisi geleneksel Ramazan Ayı sevincini yaşattı 

Başkan Erdem program sonrası mahalle halkıyla sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2010, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17