Eyüp Sultan Mahallesi İftarda Bir Arada

      Ramazan süresince düzenlenen iftar masaları ve ardından sunulan şenlikler...

Eyüp Sultan Mahallesi  İftarda Bir Arada

      Ramazan süresince düzenlenen iftar masaları ve ardından sunulan şenlikler Sancaktepe’nin her mahallesinde yapılmaya devam ediyor. Ramazanın manevi havasını hissetme ve Sancaktepeli hemşerilerin birbirleri ile kaynaşması bakımından büyük katkısı olan programlara halk yoğun ilgi gösteriyor. Her mahalleye kurulan iftar masaları ve iftar yemeği hazırlıkları sabahın erken saatlerinde yoğun bir çalışmayla hazırlanıyor. Gezici eğlence tırı ise akşam yapılan şenliklerdeki gösteriye sahnelik yapıyor.

  30 Ağustos Pazartesi günü Eyüp Sultan mahallesindeki iftar programı Müminler caddesinde gerçekleştirildi. Alanı dolduran yüzlerce kişi toplu iftarın heyecanını  yaşadı.

 Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Eyüp Sultan sakinlerine yaptığı konuşmada 17 ay gibi kısa zamanda belediyenin halka sunduğu hizmetlerin kısa bir özetini yaptıktan sonra “ Birlik ve beraberlik zamanı olan ramazanda sizlerle iftar yapmanın heyecanını yaşıyorum. Allah hepinize huzur ve mutluluk versin” dedi. Başkan Erdem Eyüpsultan mahallesinde yapılacak Meslek ve Teknik lisenin müjdesini de verdi. Başkan ayrıca mahallede bulunan Damatris Sarayının restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki programa Ömer Karaoğlu okuduğu bir birbirinden güzel ilahileri dinleyiciler için seslendirdi.  Semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi ile on bir ayın sultanı ramazanın ulvi atmosferini katılımcılara yaşattı.

Geleneksel tük tiyatrosunun tiplemelerinin yer aldığı son bölümde, Karagöz, Ortaoyunu, Nasrettin Hoca, İbiş, Keloğlan tiplemeleri yer aldı. Çocuklara ise pamuk şeker ve Osmanlı macunu dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2010, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17