Fatih Mahallesinde İftar

Sancaktepe Belediyesi’nin...

Fatih Mahallesinde İftar

Sancaktepe Belediyesi’nin Ramazan süresince tertip ettiği iftar sofraları ve şenlikler ramazanın manevi havasını her mahalleye taşımaya devam ediyor. 

Fatih Mahallesinde gerçekleştirilen programa mahallenin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Bülbül sokakta kurulan iftar sofraları tüm mahalleyi bir araya getirdi.İftar saatlerine yakın masalarda yerlerini alan Fatih Mahallesi sakinleri ezanı heyecanla beklerken okunan ilahiler orucun güzelliğini ruhlarında hissettirdi.

19 Ağustos Perşembe günü  gerçekleştirilen iftar programına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Denizolgun,  AK Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda halk katıldı.

Başkan İsmail Erdem,  Fatih mahallesinde belediyenin yaptığı alt ve üst yapı hizmetlerinden bahsetti. Yeni yapılan ticaret meslek lisesinin de müjdesini verdiği konuşmasında Başkan Erdem, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ülkenin her alanda gelişimi için halkın demokratikleşme konusundaki desteğinin önemine dikkat çekti. Erdem; “sizin daha özgür, temel hak ve hürriyetlerden daha fazla istifade edebilmeniz için yeni anayasa referandumuna olumlu destekte bulunmalısınız” dedi. 

Kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Mehmet Deniz Olgun ise Sancaktepe’de belediyenin yaptığı hizmetleri yakından takip ettiğini gelişen ve değişen Sancaktepe’yi gördüğünü  belirtti. Denizolgun, yaptığı konuşmada eylül ayındaki referanduma halkın “evet” demesi gerektiğinin altını çizdi.

İftar sonrası Fatih mahallesindeki programa Mehmet Gökçe okuduğu bir birbirinden güzel eserlerle renk kattı. Semazen gösterisi eşliğinde sunulan tasavvuf musikisi ile on bir ayın sultanı ramazanın manevi iklimini katılımcılara yaşattı.

Gece süresince yapılan şenlikte ise; Karagöz, Ortaoyunu, Nasrettin Hoca, İbiş, Keloğlan ve illüzyon gösterileri yapıldı.

Ayrıca çocuklara pamuk şeker ve Osmanlı macunu dağıtıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2010, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17