Pendik ‘Okul Spor Şenlikleri" 7 bin öğrenci kıyasıya yarışıyor işte dereceye girenler

Pendik Belediyesi, Pendik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Okul Spor Şenlikleri’ bu yılda dopdolu geçiyor. 13 Şubat’ta başlayan ve Mayıs ayının sonuna...

Pendik ‘Okul Spor Şenlikleri

Pendik Belediyesi, Pendik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Okul Spor Şenlikleri’ bu yılda dopdolu geçiyor. 13 Şubat’ta başlayan ve Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek olan şenliklerde, minikler kategorisinde 2 bin 650, yıldızlar da 2 bin 630 ve gençler de bin 730 olmak üzere toplam 6 bin 998 öğrenci birbirleriyle kıyasıya yarışmaya başladı.

Hentbol de  ‘yıldızlar’ göz kamaştırdı

Pendik’te büyük bir coşku ve heyecan içinde Kaymakamlık koşusu ile başlayan ‘Okul Spor Şenlikleri’, belediye koşusu ve hentbol yıldız kategorisinde kızlar ve erkekler maçlarıyla devam etti. Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda 2 gün boyunca oynanan maçlarla gerçekleştirilen hentbol müsabakalarında şampiyonluğa kızlarda Kılıçarslan İlköğretim Okulu; erkeklerde ise Faruk Demirbağ İlköğretim Okulu ulaştı. Kızlarda ikinciliği Faruk Demirbağ İlköğretim Okulu elde ederken; Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Erkeklerde Birikim İlköğretim Okulu ikinci; Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Öğrenciler bileğinin gücünü gösterdi

Cebir Koleji Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakada ise minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde öğrenciler bileklerinin gücünü gösterdi. Yıldızlar, minikler ve gençler kategorilerinde üç gün devam eden bilek güreşi müsabakalarında öğrencilerin kazanma azmi yarışmaya heyecan getirdi. Bireysel ve okul takımları şeklinde yapılan müsabakalarda küçük kızlarda Artukbey İlköğretim Okulu, erkeklerde Fethi Gemuhluoğlu İlköğretim Okulu; yıldız kızlarda ve erkeklerde Fethi Gemuhluoğlu İlköğretim Okulu; genç kızlarda Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve erkeklerde ise Gülizar Zeki Obdan Lisesi şampiyon oldu.

Kaymakamlık koşusunda kıyasıya yarıştılar

Okul spor şenliklerinde gerçekleştirilen Kaymakamlık kros yarışlarında öğrencilerin gösterdiği efor takdir kazandı. Kurtköy Halı Saha Tesislerinde gerçekleştirilen koşuya Küçük Kızlar Kategorisinde 60, Küçük Erkekler Kategorisinde 130, Yıldız Erkekler Kategorisinde 165, Yıldız Kızlar Kategorisinde 120, Genç Kızlar Kategorisinde 110, Genç Erkekler Kategorisinde 150 öğrenci olmak üzere yarışmalara toplam 725 öğrenci katıldı. Minik kızlar kategorisinde Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu, erkeklerde 75. Yıl Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu; yıldız kızlarda Fatma Gözen Eralp İlköğretim Okulu, yıldız erkeklerde Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu; genç kızlarda Velibaba Meslek Lisesi ve genç erkeklerde Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi ipi ilk göğüsleyen ekipler oldu.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2012, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17