Alevi Vakıfları Federasyonu Adıyamanda ki iddialarla ilgili bildiri yayınladı

 

Alevi Vakıfları Federasyonu Adıyamanda ki iddialarla ilgili bildiri yayınladı

 

Kartal Cemevi Vakfı yönetim Kurulu başkanı İsmail Saçlı gazetemize gönderdiği mesajda; 
"Adıyamandaki gelişmeler konusundaki avf açıklamalarını paylaşıyorum." dedi.

Kamuoyuna,

Adıyaman’ın merkez ilçesinde, Alevilere ait bazı evlere bir takım işaretler konulduğu dün itibariyle yazılı ve görsel basın aracılığıyla toplumun bilgisine sunulmuştur.

Yakın tarih sürecinde, 1978’de Maraş, 1980’de Çorum, 1993’te Sivas, 1995’de Gazi ve Ümraniye’de sahneye konan kanlı ve karanlık senaryoları hatırlatan bu olaydan ötürü, ‘Alevisi ve Sünnisi ile birlikte dostça yaşamak isteyen toplumumuzu germek, yaşama daha fazla fitne sokmak isteyenlerin yeni bir girişimi olabilir’ kaygısını doğallıkla yaşıyoruz. 

•Bugünün 1980’lerden daha farklı olduğunu, gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada sivil toplum örgütlenmesinin o günlere göre çok daha güçlü olduğunu fark edemeyen,  bu toplumsal gücün karşısında artık çok zayıf durumda olduklarını idrak edemeyenler olabilir
•Arap baharını Suriye’de bir mezhep çatışmasına çevirmek isteyenler, ülkemizde de benzer fitneyi tezgâhlayarak bölgesel bir çatışma alanı yaratmak istiyor olabilir
•Hükümetin Alevi sorunları karşısındaki duyarsızlık ve eylemsizliğini, Türkiye’de yaşanan etnik ve toplumsal gerilimlere çok önemli bir yeni gerilim alanını daha eklemek amacı ile kullanmak isteyenler de olabilir.

Gerek yurtiçi,  gerekse yurtdışı kamuoyunun tüm dikkatinin bölgede ve Adıyaman’da olduğunu ve olmaya devam edeceğini kamuoyumuza bildiriyor,  bugünün Türkiye’sinde hiçbir Alevi veya Sünni yurttaşın böyle kötü niyetli ve ahlaksız oyunlara gelmeyeceğine inancımızı tekrar ediyoruz.

Yerel yöneticilerin, devletin idari veya güvenlik görevlilerinin yasal, vicdani ve ahlaki tüm sorumluluklarını gereği gibi taşımaları için siyasi ve idari otoritenin tüm gücünü derhal harekete geçirmesini bekliyoruz.

Bu tür tehlikeli ve sorumsuz girişimlerin başka bölgelerde de tekrar edilebileceğini veya denenebileceğini yerli ve yabancı kamuoyuna ve yetkililerimize bir kez daha önemle hatırlatıyoruz.
 
Toplumun tüm kesimlerinin bu tür karanlık amaçlı girişimlere karşı diri ve uyanık olmasının, sorunların el birliği ile çözülmesi için, ilk ve en önemli koşul olduğuna inanıyoruz.


Alevi Vakıfları Federasyonu
Genel Yönetim Kurulu

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17