Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nun temel atma töreni yapıldı.

Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nun temel atma töreni yapıldı.

 

 

 

 

 

Pendik’te yepyeni bir okul için düğmeye basıldı. Fatih Mahallesi Muhtarı İsmail Yeşilyurt tarafından yaptırılan Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Projesi Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan dört katlı okulda,  20 dersliğin yanı sıra iki de laboratuar bulunacak.

Fatih Mahallesi Muhtarı İsmail Yeşilyurt tarafından yaptırılan Çavuşoğlu İsmail Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nun temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Projesi Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan dört katlı ve 20 derslikli okulda ayrıca iki de laboratuar kurulacak. Kaymakam Cafer Odabaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, inşaat sürecinin çabuk bitmesi için hayırseverlerden destek istedi. Bu yıl sonuna doğru bitirilmesi beklenen İsmail Yeşilyurt İlköğretim Okulu’nun temeli, konuşmaların ardından duaların okunması ile atıldı.

“Okul için en çok arsa Pendik’te ayrılıyor”

Törende konuşan Başkan Kenan Şahin, eğitime yönelik yapılan yatırımlardan bahsederek, Pendik’in, eğitime yatırım bakımından İstanbul’un öncü ilçesi olduğunu söyledi. İstanbul’da geçtiğimiz yıl yıkılıp yeniden yapılan 21 okuldan 7’sinin Pendik’te olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “sırada başlamış ve başlayacak 17 okulumuz var. İnşaat süreçlerini hızlandırmak için yoğun çaba gösteriyoruz” dedi.

Daha fazla asfalt için iki yeni makine alındı

Konuşmasında, Pendik’te eğitimin yanı sıra diğer alanlarda da yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Kenan Şahin, daha fazla asfalt dökmek için iki yeni makine aldıklarını söyledi. Pendik’te 2.500 inşaatın bulunduğunu hatırlatan Başkan Şahin, yap-boz olmaması açısından bazı bölgelerdeki yapılaşmanın bitmesini beklediklerini ifade etti. Temizlik konusuna da değinen Başkan Şahin, kentteki otopark problemi sebebiyle sağlıklı temizlik çalışması gerçekleştirilemediğini ifade ederek, bu sebeple geçtiğimiz yıl pilot bölge olan Kaynarca’da uygulanamayan programı hatırlattı.

Kaymakam Cafer Odabaş ve Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt da, bölgeye yaptığı yatırımlardan ötürü Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2012, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17