Kadir Topbaş başkanlığında 23 yıldır Sultanbeyli’nin yolunu gözlediği Gölet Projesi törenle temelleri atıldı.

23...

Kadir Topbaş başkanlığında 23 yıldır Sultanbeyli’nin yolunu gözlediği Gölet Projesi törenle temelleri atıldı.


23 yıldır Sultanbeyli’nin yolunu gözlediği Gölet Projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle temelleri atıldı.

170 dönümlük alan üzerine kurulacak dev projeyle Sultanbeyli cazibe merkeze haline gelecek. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, ve parkların bulunduğu projenin temel atma törenine çok sayıda Sultanbeylili vatandaş katıldı.

Göreve geldikleri 2004’ten bugüne  kadar İstanbul’a 52 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, bu yatırımların yüzde 55'inin ulaşıma yaptıkları yatırımlar olduğunu söyledi.

Başkan Topbaş, Sultanbeyli’ye yaptıkları yatırımların da 378 milyon lira olduğunu hatırlatarak, ''Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattını başlattık. 23 kilometrelik bu hat 38 ayda bitecek'' dedi.

Başkan Topbaş 1-2 yıl içerisinde Sultanbeyli’de otobüs sorununun kalmayacağını belirterek tüm otobüslerinde en yeni otobüslerden oluşacağını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: ''Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattını başlattık. 23 kilometrelik bu hat 38 ayda bitecek. Bu hat, Çekmeköy-Taşdelen-Yenidoğan ve Sultanbeyli ile birleşecek. Daha sonra Sabiha Gökçen Havalimanı ile Pendik'e ulaşacak. Sultanbeyli ile ilgili bir projemiz daha var. Kadıköy-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu. Bu hayal edilemezdi. Bundan böyle metroya binen bir kişi, İstanbul'un herhangi bir yerine rahatlıkla gidebilecek. Bunlar gerçek olacak. O zaman otobüse ihtiyaç kalmayacak. Daha konforlu, kaliteli bir sistem gelecek.''

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş,  törene katılanlarla ve sahneye çağırdığı çocuklarla  birlikte butona basarak gölet projesi inşaatının temelini attı.

Başkan Topbaş buradaki temel atma töreninden sonra Sultanbeyli İtfaiye binasını gezerek görevlilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2012, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17