AK Parti'nin Bakanı olarak bir yerde oturan adam, AK Parti'nin kavgasını vermek zorunda.

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz "Öğretmene yatırım yapmalıyız" dedi.

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, Şube yöneticileri, ilçe yöneticileri ve gazeteciler Bist Cafe'de kahvaltıda bir araya geldiler. Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle geleneksel olarak tertiplenen kahvaltı sohbet ortamında geçti.

Öğretmenleri öldürüyorlar!

Talat Yavuz konuşmasında "Bizim üzerine en çok düştüğümüz iki konu var, öğretmene yatırım yapmalıyız. yaptığımız bütün binalar güzel ama içerisinde bir ruh taşımıyor. Bizim insan kaynağını yönetecek bir sistemimiz yok. Biz diyoruz ki öğretmenin sistem içi eğitimi, öğretmenin kariyer sistemi olmalı. Bir hemşireye bir doktora şiddet eğilimi olduğunda devlet alıp onu tutuklu yargılıyor cezayı ertelemiyor. En ağır yaptırımı yapıyor ama bir öğretmeni bıçakladılar öldürdüler, bir öğretmeni silahla öldürdüler. Bir öğretmeni darp ettiler kulaktan tedavi görüyor. Bir Kanuni düzenleme yok, önlem alacak bir şey yok." Dedi.

 O koltukta her birimizin Alın teri var. 

Konuşmasına devam eden Yavuz "AK Parti'nin, Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye neler yaptığını çok iyi biliyoruz vefasızlık etmiyoruz. Allah ondan razı olsun. Bu ülkede başörtülü insanların kapı kapı kovalandığı dönemleri gördük. Tek maaşla öğretmenin araba almak gibi bir hayali olmadığı dönemlerden, modelli arabalar aldığı dönemlere geldik. Vefasızlık etmemek lazım ama problemleri de söylüyoruz. Şu anki Milli Eğitim Bakanımız "Dindar nesil diye bir şey olmaz!" dedi. Ben ona saygı duyuyorum. Dün akşam da televizyonda söyledi. Bakanımız "Eğitim bir devlet özelliğidir!" dedi. Seni o koltuğa getirip oturtan irade bir okula değer veriyor. Ya oturmayacaksın oraya, ya da o kavgayı vereceksin. marjinal gruplar ve gazeteler İmam hatipleri hedef alırken, sen karşısında dimdik duracaksın. Durmak zorundasın çünkü senin oturduğun o koltukta her birimizin Alın teri var. Mücadele ile o iktidar oraya geliyor. Şu anki AK Parti'nin Bakanı olarak bir yerde oturan adam AK Parti'nin kavgasını vermek zorunda. Bu aslında bizim de problemimiz değil, partinin problemi aslında." diye sürdürdü.

Kanal İstanbul yapılsın, niye yapılmasın ki?

Gazetecilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Talat Yavuz, "Kanal İstanbul yapılmazsa Türkiye batmaz yapılırsa da Türkiye uçmaz. Hiç bir şey yapmamaktansa, yapmak daha iyidir. Depremi tetiklemiyorsa yapılsın. Niye yapılmasın ki?" Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

---

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, daha sonra günün hatırasına gazetecilere hediye takdiminde bulundu.

Haberin ayrıntıları videomuzda...
 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 13:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17