PENDİK’TE GERGİN SAATLER

PENDİK’TE GERGİN SAATLER

Referanduma sayılı günler kala, Pendik Gazipaşa’da referandumla ilgili konuşma yapan CHP İl Başkanı Berhan ŞİMŞEK’İN “Kalpazan Tayyip” demesi kavgaya sebep oldu.

 Aynı alanda stand açan AKP, MHP, CHP, İP’liler “EVET”, “HAYIR” broşürleri dağıtıp, vatandaşı ikna etmeye çalışıyorlardı. Berhan Şimşek’in konuşmalarından rahatsız olan AK Partililer tahrik olunca, her iki parti mensupları arasında yumruklaşmaya varan arbedeler yaşandı. Emniyet güçlerinin zamanında müdahalesi, Pendik Gazipaşa’da büyük bir infialin yaşanmasını önledi."

 Berhan ŞİMŞEK “Başbakan Memur Kemal Efendi diyerek bizim CHP genel başkanımızı küçümsüyüor memur olmak ayıp değil, suç değil. İki buçuk milyon memur var Türkiye’de. Memuru beğenmiyor musun. Bizim genel başkanımız memur olabilir ama kalpazan Tayip olamaz. Meclis raflarında bir fezleke var. Benim başbakanıma 1997 yılında cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, bilet kalpazanlığı yapmaktan bir dosya var. Başbakan milletvekili olduğu için dokunmazlığı var. Hadi kaldır dokunmazlığı da görelim, mahkeme sana ne karar verecek. Ama şimdi kaldırmaz, ne zaman kaldırır HSYK değiştirdikten sonra dokunulmazlığı kaldırıp bu CHP yıllarca bana kalpazan dedi bakın aklandım diyecek.

 Berhan Şimşek’in konuşması öncesi, aynı meydanda stant açan iki parti yöneticileri aralarında anlaşmışlar ve anlaşma gereği AK Parti standındaki propaganda müziğinin sesi açılmayacaktı. Öyle de oldu. Ta ki, Berhan Şimşek, konuşmasında başbakana hitaben ‘Kalpazan’ ifadesi kullanması, AK Parti stant görevlilerini tahrik etti. Şimşek’in, başbakan ve partilerine yönelik tahrik edici ifadelerine sinirlenen AK Partililer, propaganda müziğinin sesini açınca, CHP’liler de ister istemez bu durumdan rahatsız olarak tepkilerini göstermeye başlayınca, Gazipaşa’da kızılca kıyamet koptu. Her iki parti mensupları ve vatandaşlar bir birine girdi. Her iki grup arasında sözlü sataşma ve hakaretleşmeler ve yumruklaşmaya varan arbedeler yaşandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2010, 05:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17