Ali Kılıç, İmam Rıza Türbesi’ni ziyaret etti.

Başkan Kılıç, milleti için İmam Rıza Türbesi’nde dua etti

Ali Kılıç, İmam Rıza Türbesi’ni ziyaret etti.
banner46

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Muharrem’de İmam Rıza Türbesi’ne giderek ailesi, vatanı ve milleti için dua etti. Cumhuriyet Halk Partili ve AK Partili meclis üyeleriyle gerçekleştirilen ziyaret duygulu anlara sahne oldu.


Hz. Muhammed’in (s.a.v.) torunu, Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin ve yanında bulunan 72 kişinin Kerbela’da şehit edildiği Muharrem Ayı öncesi İran’a resmi temaslarda bulunmak üzere giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, peygamber soyundan gelen İmam Rıza’nın türbesine giderek dua etti. Ailesi, vatanı ve milleti için dua eden Kılıç’a, Cumhuriyet Halk Partili ve AK Partili meclis üyeleri de eşlik etti. Zaman zaman duygu dolu anlara da sahne olan ziyaret sonrası Kılıç bir konuşma da yaptı.


Kılıç, konuşmasında, “Bitmeyen yas, dinmeyen gözyaşı Kerbela’nın acısını yaşadığımız Muharrem Ayı’na sayılı günler kala, İran ziyaretimizde Allah'ın tertemiz kıldığı ‘Ehlibeyt İmamları’nın sekizincisi İmam Rıza Türbesi’ni ziyaret ettik. Ehl-i Beyt ki, Kur’ân'dan ayrılmayan paha biçilmez emanettir. Onlar, binenin kurtulduğu, binmeyeninse boğulduğu kurtuluş gemisidirler. İmam Rıza, o topraklara, döneminde İslâm tarihinin tanık olduğu en parlak siyasî şahsiyet olarak doğdu. İlmini, Ehl-i Beyt’in temel prensiplerini tekrar yeşertmek için kullandı ve o dönemde yaygın olan bütün sapkın düşünce akımlarına ve mezhebî eğilimlere meydana okudu.  Selâm üzerine olsun doğduğu gün, şehit edildiği gün ve diriltileceği gün. Ailemiz, vatanımız ve bayrağımız için ettiğimiz dua ve zahmetlerin Hakk katında kabul olmasını niyaz ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 02:01

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17