Kartal'da O özel hastanede çalışanların ve hasta yakınlarının can güvenliği tehlikede mi?

Gazetemizin WhatsApp ihbar hattına şok ihbarlar ve iddialar geldi...

Kartal'da O özel hastanede çalışanların ve hasta yakınlarının can güvenliği tehlikede mi?
banner46

Orhantepe Mahallesi Üsküdar Caddesi minibüs yolunda bulanan özel hastane ile öyle ciddi iddialar ve suçlamalar geldi ki şok olacaksınız. Hastane yönetimini ve yetkilileri bu iddialarla ilgili görevlerini yerine getirmeye, iddialar doğru ise tedbirleri almaya gerekenleri yapmaya davet ediyoruz.

-

-

Hastane yönetimine konu hakkında elektronik posta ile sorduğumuz iddialara ve sorulara haftalar geçmesine rağmen halen yazılı bir cevap verilmedi.

-

İşte Hastaneye sorduğumuz o iddalar ve sorular ;

-

  1. Daha önce ki sorularımızda Asansörün etiketlerinin olmadığını ve insanların can ve mal güvenliğinin olmadığını sormuştuk. Asansör kuyusunun en az 2 metre olması gerektiği asansör yönetmeliğinde belirtilmiştir. Sizin asansörün kuyusu 2 metre var mıdır? Bir hastanede en az 2 asansör olması gerekmektedir. Biri Ameliyat asansörü, diğeri hastane personel ve ziyaretçilerini binmesi gereken asansör. Siz ameliyata giren ve çıkan hastaları vatandaşlarla tek asansöre mi bindiriyorsunuz? Yoksa Ameliyatlı hastaları merdivenden mi taşıyorsunuz?  
  2. Hastanenin bina plan notlarında konut+ticari görünmektedir. Yani Hastane görünmemektedir. Yeşil alanı yoktur. Park alanı yoktur. Nasıl ruhsat aldınız? Sağlık Bakanlığının hastanenizde dönen bu ve diğer sorularımızda ki olumsuzluklardan haberi var mıdır? 
  3. Yaşlı, çürük ve eski olan hastane binasına yaklaşık 5 yıl öncesinde özel bir firmadan (karot almadan) karot alınmış gibi düzmece bir raporla depreme dayanıklıdır raporu aldığınız iddia edilmiştir. Hastaların insanların can güvenliğini risk altına aldığınızın farkında mısınız? Bu iddialar Doğru mudur?  Yalan diyorsanız şayet doğru olan belgeleri gazetemize mail ile gönderip, iddiaları çürütün lütfen. 
     
  4. Hastane binasının arka kısmına binanın 1987 tarihli ruhsatına aykırı sonradan kaçak yapı ile ilave yaptığınız ruhsatsız ve kanunsuz şekilde hastane adı altında ticaret yaptığınız, Sağlık Bakanlığı’ndan denetime gelindiğinde o bölümleri boşaltıp, yanılttığınız iddia edilmiştir.  Doğru mudur? Değil ise iddiaları çürüten gerekli belgeleri mail ile cevabınız da iletiniz lütfen.
  5. Hastanenizin 2009 yılı tarihli yangın raporunun eski ve şerhli olduğu iddia edilmiştir. İddialar doğru mudur? İddiaları yalanlıyorsanız yeni yangın raporunu cevabınız ile mail olarak iletin lütfen.
  6. Hem Milletimizin hem de Devletimizin zor günler geçirdiği son 1 yılda Yoğun Bakım ruhsatınız olduğu halde yoğun bakıma hasta almanız gerekirken hasta kabulü yapmayıp, hastaları geri gönderdiğiniz iddia edilmiştir. Doğru mudur? 

Değerli okurlarımız bu ciddi iddiaların cevabını bizde sizin gibi merak ediyoruz. Gerekli cevaplar geldiği takdirde sizleri haberdar edeceğiz.

Bizi izlemeye devam ediniz...

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2021, 01:34

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17