Gökhan Ali Öztürk, "Giresunlular Dünyanın her yerinde"

İstanbul Kartal Giresunlular Derneği Başkanı Gökhan Ali Öztürk ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Gökhan Ali Öztürk, "Giresunlular Dünyanın her yerinde"
Ali bey Merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
 
-Merhaba,1984 Kartal doğumluyum. Çocukluğum, gençliğim Kartal’da geçti. Şu anda da Kartal’da yaşamaktayım. Aslen Giresunluyum.

Kendinizden daha çok Kartal dan bahsettiniz
 
-Evet, öyle oldu kusura bakmayın, insan doğup büyüdüğü yerle özdeşleşiyor âdeta. O yüzden kendimi Kartal ile özetledim bir bakıma.
 
İş hayatınız nasıl gidiyor hangi sektördesiniz?
 
-İş hayatımız Allah’a şükür bize yetecek kadar iyi gidiyor. Açıkçası çok zenginliğin peşinde biri değilim. Paranın insana mutluluk getirmediğini düşünenlerdenim. Para sadece hayatımızı kolaylaştırıyor o yüzden işlerimiz bize yetecek kadar iyi çok şükür. Metal sektöründe faaliyet gösteren orta ölçekli bir firmamız var, orada işlerimizi yürütüyoruz.
---
---
 
Aslen Giresunluyum dediniz, Memleketiniz adına bir STK’nın başkanlığını yürütüyorsunuz oradan bize bahseder misiniz?
 
-Tabii ki İstanbul Kartal Giresunlular Derneğinin şu an başkanlığını yürütmekteyim. Bu ikinci dönemim 2022 yılı ocak ayına kadar Allah ömür verir ise görevime devam edeceğim.1990 yılı kuruluşlu bir derneğiz, dernek merkezi ve lokali Top Selvi mahallesinde bulunuyor. Faal bir derneğimiz var, 30 yıldır bir derneği yürütmek, açık tutmak kolay bir iş değil. Bakın şu anda pandemi den dolayı birçok derneğin lokali kapalı; oyun olmadığından dolayı, ama bizim dernek lokalimiz sabah 10:00 gece 23:00 kadar açıktır, akşam hemşehrilerimiz ve diğer illerimizden komşularımız gelir çay içer sohbet ederler. Bizim derneğimizin böyle bir kültürel yanı vardır, zaten olmasa 30 yıldır ayakta duramazdı.
---

---
 
Hep dikkatimi çekmiştir, Giresunlular bu Dernekçilik işine bayağı önem veriyorlar ve İstanbul’da da bayağı Giresunlu yaşıyor.
 
-Dikkatinizi çekmesi çok doğal bizim kuruluş yılımız 1990 yılı. İstanbul da dernekçiliği ilk başlatan memleketlerin başında Giresunlular geliyor. Bunun başlıca sebebi kendi kültürlerimize örf ve adetlerimize çok bağlı olmamızdan kaynaklanıyor. Bu bütün memleketler için geçerlidir ama biz Giresunlular buna sanki daha çok bağlıyız aslında şöyle diyelim sürekli bir memleket özlemi var bu birazda Karadenizli olmanın verdiği bir avantaj bence. Muhteşem doğa güzelliği insanı kendine çekiyor, bizde emekli olup İstanbul’da sürekli yaşayan insan çok azdır mesela, hemen memlekete kaçarız.
 
-İstanbul’da şu an Beş yüz bine yakın Giresunlu yaşıyor. Bu sayı Kartal için on iki bin civarı. Ülke genelinde ise Bir milyon iki yüz bine yakın bir rakam var. Dünya üzerinde olan rakamı siz tahmin edin artık.  Giresunlular Dünyanın her yerinde. Meselâ tek kurtuluş günü olmayan şehir Giresun’dur. Hiçbir zaman düşman eline geçmemiş bir şehirdir. Afyon Karahisar’da şehitliğimiz var mesela. Giresunlular şehitliği, başka bir ilin başka bir ilde şehitliği yoktur, Giresun hariç. Kurtuluş savaşı zamanında çok kahramanlıklar göstermiş bir memleketin evlâdıyız bunlarla gurur duymamak mümkün değil.
Bunları neden anlatma gereği duydum tarihi kronolojisi dolu olan bir memleketin evlatlarının kendi değerlerini yaşatmaları adına İstanbul gibi bir metropolde ve her türlü yozlaşmaya müsait bir şehirde bu değerleri yaşatmaları adına bir şey yapmaları ve buna önem vermeleri bu bağlara bağlılıklarından geliyor.
 
Birazda Kartal dan bahsedelim. Yaşadığınız yeri nasıl görüyorsunuz?  Siyasetle de ilginiz var. zaman zaman gündemle ilgili yazılar yazıyorsunuz gerek sosyal medya da gerek bizim gazetemiz de.
 
-Evet siyasetle ilgilenirim hatta 2019 yılı mahalli seçimlerinde Ak parti den meclis üyesi aday adaylığı başvurum oldu 2014 yılında da başvurmuştum, partimizin Yunus ve Top Selvi mahallerinde görevde aldım ve şu an üyesi olarak devam ediyorum. Biliyorsunuz 2009 yılında Chp yönetimi Kartalda görevi devir aldı o günden bu tarafa da kendilerinde yönetim, sadece başkanları değişti son seçimde. Ben bunu net ve açık ifade ederek söylüyorum siz beni az çok tanıyan birisiniz parti bağnazı ve fanatiği olmadığımı bilirsiniz, gerçekten Kartalın 11 yılı heba olmuş durumda. Bakın Chp yönetimi burayı devir alır iken rahmetli Arif Dağlar abiden, Beş milyon artı para ile devir aldılar yeni eski para ile ( beş trilyon ) birde rahmetliye bir dünya iftira attılar, seçimin ertesi günü havalimanında bir çanta para ile yakalanmış vesaire diye… Ne kadar günah bir durum birine böyle bir iftira atmak; bunu yapanlar elbet huzuru mahşerde Arif abi ile yüzleşeceklerdir. Sözü nereye getireceğim artı para ile devir alınan bir belediyenin şu an dağlar kadar borcu var 2020 yılında 520 milyon bütçe istediler ortada bir şey yok 2021 için 543 milyon bütçe istediler bakalım ne yapacaklar. Aslında Bütçesi iyi olan bir belediye ama maalesef kaynaklar saçma sapan işlere veya sadece oy alınan bölgelere aktarıldığı için ortada bir şey yok, Allah aşkına Aytekin Bey bir önceki doktor döneminde heykel mezarlığına döndü ilçe yazık günah değil mi bu milletin parasına o heykellere verilen para ile kaç tane çocuk okutulurdu. Nevşehir ile Kartalın arası tam 700 km, orada beyefendi gidip bir otel açtı ve bir dünya para harcandı oraya, birde kendi memleketi, yani şöyle düşünün? ben belediye başkanıyım Giresun’da otel açmışım… Ne kadar saçma sapan bir zihniyettir. Ben bundan sonrada bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum şu anki yönetiminde yaptığı Nasreddin Hoca misali; dostlar alıverişte görsün.
 
Son olarak genel siyasetle ilgili ne söylersiniz.
 
-Ben çok makro siyaset konuşmak istemem bunla ilgili pek tecrübem bilgi birikimim olmadığını düşünüyorum. Yalnız şunu ifade edeyim, bütün Dünyada bir değişim var, Çin’de başlayıp tüm Dünyaya yayılan küresel salgın bütün dengeleri değiştirdi, küreselleşme bitiyor özellikle Neo liberalizm çöp olacak, bu fırsatı ekonomi olarak lehimize çevirmek değerli büyüklerimizin elinde.
Çok teşekkür ederiz bu sohbet için, çok keyif aldık.
 
-Asıl ben teşekkür ederim bana zaman ayırdığınız. Bu vesile ile Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım...
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2020, 14:31

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17