Taner Özdemir “Bugün yine aynı fikirdeyim! Savcılarımıza ve Hukuk'a güveniyoruz!“

O hiçbir babayiğidin cesaret edemediği bir şeyi yapmıştı. İktidarda olduğu belediyeyi yaptığı işlemler hakkında kendi meclis üyelerinin iddiaları üzerine "Savcıları göreve çağırıyorum!" demişti. Kartal gündemine bomba gibi düştü bu hareketi.

O yasalara hep güvenmişti. Yanlış yapan kim olursa olsun cezasını çekmesinden yana olduğunu tavırlarıyla ve duruşuyla göstermişti. Disipline verildi. Bir yıl uzaklaştırma aldığı kulislerde konuşuldu.

Bir medyada kendisi hakkında çıkan habere mecliste cevap veren Özdemir "Bazı basında (CHP'den ihraç edilen, aldığı ödül) diye haber yapmış. Burada ihraç mı haber olmalı? yoksa Ödül mü? Arkadaşlara buradan seslenmek istiyorum. CHP'den ihraç edilmedik, Hukuk var, adalet var.

Basın açıklaması yapmak istediği CHP Kartal İlçe Örgütü kapıları kilitlemişti kendisine. Karanlıkta basın açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.

Kartal Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Taner Özdemir, CHP ilçesinde değil,   meclis salonunda basın toplantısı yaptı. Özdemir, Beyaz TV’de yayınlanan haberlere cevap verdi.

Disiplin ve ceza dayatmalarından bunalan, yanlış bulduğu konuda savcıları göreve çağıran Özdemir'in basın bildirisi sanki "bunu al ve oku denilmiş" gibi geldi bize.


İşte Taner Özdemir'in basına okuduğu o metin;


Birkaç gündür Beyaz TV’de Kartal Belediyesi ile ilgili bazı haberler yapılmakta ve belediyemizde bir yolsuzluk varmış gibi intiba yaratılmak istenmektedir. Bu süreçte haberlerde adım geçtiği içinde bazı konularda bilgim dâhilinde açıklama yapma gereği duydum.

Görünen o ki; seçim süreci başladığı için CHP ve Belediye Başkanımızı yıpratmak adına bir süreç başlatılmıştır. Bunun bizler tarafından kabul edilmesi düşünülemez. Karalama kampanyası meclis üyesi ve başkan vekili olarak benim kabulleneceğim bir durum değildir. Bu nedenle bildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Birçok yerel basında da konu edilmiş haberlerin tekrarından başka bir şey olmayan haberlerle ilgili gerekli müfettiş incelemeleri dâhil her türlü denetim yapıldığı ve herhangi bir suç ve yanlışın olmadığı denetimlerle de görülmüştür.

Beyaz TV haber bülteninde sanki bir yolsuzluk varmış iması ile haberlerin yanlış verilmesi tamamen yanlış ve eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yayınlanan şahsımla ilgili haberlere konu her türlü ayrıntı tarafımdan incelendiğinde bir yolsuzluk ya da yanlış olmadığı görülmüş ve daha sonraki konuşmalarımda düzeltilmiştir. Buna rağmen haber çarpıtma ve yanlışlarla dolu servis edilmektedir. AKP ilçe başkanı ve diğer kişilerin siyasi bir yaklaşım ile konuya girmeleri özünde Kartal Belediye Başkanının başarılı hizmetlerinden! duydukları kaygı ile ortalığı karıştırmaktan öte bir yaklaşım değildir.


Çamur at izi kalsın!

Kartal Halkı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün dört yılda yaptığı başarılı çalışmaları ortadadır. Hizmet yönünden yapılan onca başarılı hizmet varken belediye meclisinde bilgilenmek adına sorduklarımızı sorun gibi yansıtmak bir art niyet yansımasıdır. Belgeler incelendiğinde sorun olmadığı anlaşılmış olup dünde kalan konuları tekrar gündeme taşımanın bir siyasi manevra olduğunu halkımız algılayacaktır. Bizler Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün en küçük bir duyumda dahi müfettişi kendi istediği ve gereğini kendi yaptığının çok örneğini gördük. “Çamur at izi kalsın” kampanyası kimseye fayda sağlamaz. Belediye Başkanımızın dürüst ve çalışkanlığından bizimde halkımızın da şüphesi yoktur. Son dönemde CHP’li belediyelere yapılan saldırılarında bir parçası olarak bu durumu görmekteyiz. Bu yıpratma girişimlerini CHP grubu olarak şiddetle kınıyoruz." dedi.

Özdemir daha sonra basının sorularını cevapladı.

İlçe başkanımıza sorunuz!

Gazetemiz sahibi Aytekin Yaşar'ın "Daha önce basın açıklamasını ilçenizde yapmak istemiştiniz ve kapılar kapalı olduğu için karanlıkta ilçe önünde basın açıklaması yapmıştınız. Bu gün basın açıklamasını mecliste yapıyorsunuz neden? sorusuna. Özdemir "Bu soruyu bence ilçe başkanımıza sormanız gerekir, yorum yapmak istemiyorum. Gereğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. dedi. 

Bugün yine aynı fikirdeyim!

Aytekin Yaşar "
siz savcıları daha önce göreve çağırmıştınız. Siz Chp'li bir meclis üyesi olarak savcıları göreve çağırmıştınız. Savcılar bu konuda gereğini yaptılar mı? Son durum nedir? sorusuna Özdemir "Meclis tutanakları ve meclis görüntüleri incelendiğinde bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın iddiaları söz konusuydu. Bizde bu iddialar hakkında hatta belediye başkanımızda aynı ifadeleri kullandı böyle iddia varsa gereğinin yapılması noktasında benim davet edeceğim başka bir kurum yok. Biz kanunlara son derece güveniyoruz. Hukukun bu konuda gereğini yapmasını söyledik bugün yine aynı fikirdeyim. Varsa böyle bir durum bizim veremeyeceğimiz hiç bir hesabımız yok. Biz genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluna layık olmaya çalışıyoruz. Varsa böyle bir durum gereğini yapacağımıza hiç şüphemiz yok." dedi.

Fethi Satıcı'nın 2 meclis toplantısına da gelmediğiniz neden? sorusuna Özdemir "Yurt dışında konserim vardı. Bundan dolayı katılamadım. Uçuş kayıtlarım bellidir, öğrenebilirsiniz. diyerek toplantıyı sonlandırdı.



Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2013, 22:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail ince
ismail ince - 11 yıl Önce

taner özdemirde döndü siyasi gidiş kötü. başkan güven kaybetti seçim kaybidileçek

SIRADAKİ HABER

banner17