Deniz Baykal kasetinde yeni gelişmeler

Soruşturmayı yürüten savcılık Eski CHP Milletvekili Tacidar Seyhan'ın "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvurdu.

Deniz Baykal kasetinde yeni gelişmeler

Kamuoyunda "Yargı çetesi" olarak bilinen "çıkar amaçlı suç örgütü"ne  yönelik soruşturmayı genişleten savcılık çetenin lideri olduğu  iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Özsoy ile Tacidar Seyhan'ın CHP Adana milletvekili olduğu dönemde yaptığı görüşmeleri belirledi.

BAYKAL'IN ODASINA KAMERA VE DİNLEME CİHAZI

İkilinin bir çok kez  telefonla görüştüğünü belirleyen savcılık, eski vekil Seyhan ile  Özsoy'ın havaalanı ve bazı otellerde de yüz yüze görüşmeler  gerçekleştirdiğini fiziki takip ile tespit etti.

"GÖRÜŞMELER TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP KAYITLARINDA"

Teknik takibe  ilişkin fotoğrafların soruşturma dosyasında olduğu öğrenildi. Telefon  dinlemelerinin çözümleri de yapıldı. Telefon çözümlerinde Özsoy'ın  'Baykal'ın odasına kamera ve dinleme cihazı' konulduğu yolunda bilgi  verdiği tespit edildi.

"BİR NUMARANIN ODASINA KAMERA KONULDU"

Çete lideri olduğu iddia edilen Mustafa  Özsoy'un Tacidar Seyhan ile yaptığı bir telefon konuşmasında, "Bir  numaranın odasına kamera ve dinleme cihazı konulmuştur. Genel Merkez  bazı yerlere de konulmuş. Dikkat edin"dediği, Seyhan'ın ise , "Başka  yerlerde var mı?" diye sorduğu tespit edildi.

Bu gelişmelerin  ardından eski vekil Tacidar Seyhan, savcı Akkaş tarafından'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Ancak Seyhan, soruşturma kapsamında yapılan  dinlemeler döneminde milletvekili olduğunu belirterek sözlü olarak ifade  vermeyeceğini ancak yazılı olarak sorulan soruları cevap verebileceğini  belirtti. Bunun üzerine savcı Akkaş, Seyhan'a cevaplaması için 6  sayfalık soru gönderdi. Ocak ayında eski vekil Seyhan, avukatı  aracılığıyla soruları yanıtladı.

ESKİ CHP'Lİ VEKİL SEYHAN GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

Teknik  ve fiziki takibe takılan bu görüşmeler savcılık tarafından soruldu.  Özsoy ile yaptığı görüşmeleri doğruladığı öğrenilen Seyhan'ın,  ifadesinde "Söz konusu kişi bana Deniz Baykal'ın odasının izlendiği ve  dinlendiği, genel merkeze kamera ve dinleme cihazları yerleştirildiği  bilgisini verdi" dediği öğrenildi.

SAVCI BAYKAL'LA İLGİLİ BİLGİ VE BELGE İSTEDİ

Savcılık  Tacidar Seyhan'a, soruşturmanın 1 numaralı şüphelisi Mustafa Özsoy'un  Deniz Baykal'la ilgili bir takım bilgi ve belgelere sahip olup olmadığını ve eğer var ise bunları niçin kendisine ulaştırmak istediğini  de sordu.

Özsoy ile Seyhan arasında bazı şifreli konuşmalarda  tespit edildi. Savcılık Seyhan'a "Neden şifreli konuşmalar yaptınız?" diye sordu. Tacidar Seyhan'ın ise, konuşmalarımın dinlenebileceği için  açık açık konuşmadığını söylediği belirtildi.

EDİRE BELEDİYE BAŞKANI SEDEFÇİ'NİN ODASINA DA KAMERA

Şüpheli  Mustafa Özsoy'ın, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de odasına  kamera konulduğu bilgisini de verdiğini söyleyen eski vekil Seyhan'ın  ifadesinde 'bu bilginin ardından gidip kamerayı bulduk ve aldığımız  bilgilerin doğru olduğu kanaatiyle bu isme daha çok yöneldik' dediği  öğrenildi.

Dönemin Meclis Yasa Dışı Dinleme Komisyonu üyesi  olarak bu kişiden bilgi edinmeye çalıştığını söylediği öğrenilen Tacidar  Seyhan'ın, soruşturmaya konu olan isimlerin yasa dışı faaliyetleri ile  ilgili de herhangi bir bilgisinin olmadığını söylediği belirtildi.

SORUŞTURMAYI ERGENEKON SAVCISI AÇMIŞTI

Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'ın talimatıyla çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında avukat, emekli hakim, adliyede görev yapan memurlarının da bulunduğu 23 şüpheli  gözaltına alındı. Şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takipte Deniz  Baykal kasedinden, görüntülerin internete düşmeden önce haberi olduğunu  belirleyen savcılık, şüphelilerin kaset olayının ortaya çıkması ile  kutlama yaptığını ve parti verdiği bilgisine ulaştı. Geçtiğimiz yıl  Kasım ayında yapılan sorgularda Baykal kasedine ilişkin sorular  yöneltildi ancak şüpheliler kaset olayı ile bir ilgilerinin olmadığını  belirtti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda geçtiğimiz yıl  Kasım ayında sorgulanan 23 şüpheliden, 16'sı serbest bırakılırken, 7  şüpheli ise tutuklama istemiyle nöbetçi Terörle Mücadele Hakimliği'ne  sevk edildi.Hakimlik sorgusu yapılan şüpheliler, adli kontrol tedbiri  çerçevesinde yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 





kaynak : habervaktim

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2013, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17