Soğanlık'ta buz gibi havada Cuma namazı

Altınok Öz'ün "O Camiyi yaptırmayacağım!" inadı vatandaşlara titreye titreye Cuma namazı kıldırdı.





Günlerdir Kartal kamuoyu Altınok Öz'ün Soğanlık Camisi için sarf ettiği "O Camiyi yaptırmayacağım!" şok sözlerini tartışıyor.


İlçem Gazetesi Cuma Namazı vakti Soğanlık'a gitti, son durumu gördü ve görüntüledi.


Titreye titreye Cuma Namazı!

16 Aralık 2016 Perşembe günü İBB'nin zemin etüdü için toprak almasını engelleme maksadıyla Kartal Belediyesi zabıtaları seferber olmuşlardı. 17 Aralık 2016 Cuma günü Soğanlık Yeni Camiye Cuma namazı kılmaya giden vatandaşlar prefabrike sığmadıkları için buz gibi kar havasında yere halı sererek titreye titreye Cuma namazı kıldılar. Kartal Belediye başkanı "O Camiyi yaptırmayacağım!" inadından vazgeçip izin verdiği takdirde İBB cami yapılana kadar daha büyük bir prefabrik yapıp vatandaşların kış günü sıcak yerde namaz kılmalarını sağlayacak.




Cami dernek Başkanı Ali Öcal aylar önce bu günleri görmüş ve Facebook hesabından bu soğuk kış günleri için uyarmıştı. Öcal "CAMİNİN YAPIMINA BAŞLAMAMIZI GECİKTİREN BELEDİYE HER YOLA BAŞ VURUP HALKIMIZI MADUR EDİYOR ÖNÜMÜZDE GELEN KIŞ BUNU DÜŞÜNEREK HİÇ OLMAZSA YENİ CAMİ YAPILANA KADAR GEÇİCİ PREFABRİK YAPMAMIZADA ENGEL OLUP ZABITA GÜCÜNÜ KULLANARAK CAMİ ALANINDAN KUŞ UÇURTMUYOR.
BU NASIL VİCDAN BU NASIL MANTIK BU KIŞ GÜNLERİNDE BU CAMİ CEMAATİ AÇIKTA NE YAPACAK? BU TUTUM, ZULUM İŞKENCE DEĞİLDE NEDİR?" diye yazmıştı.


İşte o haber;

CHP'li Kartal Belediyesi Cami Cemaati'ne Zulüm, baskı yapıyor!

Cami dernek Başkanı Ali Öcal Facebook hesabından öyle iddialar da bulundu ki, bu iddialar gündem oluşturacak nitelikte.


İşte Ali Öcal'ın o iddiaları, yorumsuz ;

"SOĞANLIK HALKINA MERKEZ CAMİ CEMAATINA CHP KARTAL BELEDİYESİNDEN RESMEN ZULUM İŞKENCE VE BASKI YAPILIYOR.

NASILMI?

SOĞANLININ MERKEZİ YERİNDE VE KALABALIK BÜYÜK BİR CEMAATA SAHİP OLAN MERKEZ CAMİ CEMAATI HALEN YETERSİZ KALAN PREFABRİKTE NAMAZ KILIYOR ANCAK CUMA BAYRAM VE TERAVİH NAMAZLARINDA CEMAATIN YARISI CAMİYE SIĞMADIĞI İÇİN YAZIN AŞIRI SICAKLARDA YAĞMURDA KIŞIN İSE KAR FIRTANA ŞİDDETLİ SOĞUK GÜNLERDE HATTA BUZ TUTMUŞ KARIN ÜZERİNDE NAMAZ KILMAK ZORUNDA KALMAKTADIR.


DERNEK OLARAK ACİLEN BU VAHİM DURUMA ÇÖZÜM BULMAK CEMAATI RAHATCA İBADET EDEBİLECEĞİ BİR CAMİYE KAVUŞTURMAK İÇİN BİR PLAN YAPTIRDIK BU PLANIMIZA GÖRE CAMİNİN İÇİNDE 1500, ALT KATINDA YANİ BODRUM KATINDA 3500-  4.O00 CAMİ ARKA AVLUSUNDA İSE 5000 KİŞİNİN TOPLAM 10 000 KİŞİNİN NAMAZ KILABİLECEĞİNİ PLANLADIK.

ATATÜRK CADDESİ İLE MANOLYA CADDELERİNİN TRAFİĞİ DE YER ALTINA ALINARAK CAMİ ALANI 12000 METREYE ÇIKACAK AYRICA KÜLLİYESİ YANİ SOSYAL TESİSLERİ İLE KURAN KURSU TAZİYE EVİ KÜTÜP HANESİ İMAM LOCMANI SAAT KULESİ SEBİLİ ÇOCUK PARKI İLE IŞIL IŞIL YANAN YEM YEŞİL BİR KENT MERKEZİ DİNLENME ALANI OLASI BİR DEPREMDE HALKIN TOPLANARAK BİR KORUMA ALANI OLACAK COCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PLANI BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYEMİZE MECLİS ÜYELERİMİZ VASITASI İLE SUNDUK.

PLANIMIZI OLUMLU BULAN B.ŞEHİR MECLİSE SEVK ETTİ. MECLİS ÜYELERİMİZİN ÇOĞUNLUĞUĞUNUN OYLARI İLE PLANIMIZ KABÜL EDİLDİ İŞTE TAM BU ESNADA KARTAL BELEDİYESİ DEVREYE GİRİP KARARA İTİRAZ ETTİ.

DİĞER YANDAN BAŞKAN ALTINOK ÖZ TEHDİTLER SAVURARAK BANA BU PLANI SEN YAPTIRDIN BANA SORMADIN BİZZAT SENİNLE HESAPLAŞACAM SİZE BURADA CAMİ DEĞİL ÇİVİ BİLE ÇAKDIRMAM DİYE HALKIN İÇİNDE BENİ TEHDİT ETTİ. KARTALIN KIRALI BENİM BURADA HALKIN DERNEĞİN DEĞİL BENİM DEDİĞİĞİM OLUR DİYEREK DERNEĞİMİZE KARŞI ADETA SAVAŞ AÇTI.

DİĞER YANDAN BİR SÜRE SONRA CHP KARTAL BELEDİYESİNİN İTİRAZI REDDİLEREK PLAN YENİDEN OYLANARAK KABÜL EDİLDİ
CHP YİNE DURMADI YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARIN İPTALİ İÇİN MAHKEYE BAŞ VURDU UZUN ZAMAN SONRA 28 EYLÜLDE KEŞFE KARAR VERİLEREK MAHKEME HEYETİ CAMİYİ KEŞFE GELDİ.

DERNEK BAŞKANI OLARAK MAHKEME HAKİMİ İFADEMİ ALDI VE GEREKLİ ÖNEMLİ HUSUSLARI ANLATTIM SAVUNMAMIZI YAPTIK BİLİRKİŞİ RAPOR VERECEK MAHKEMEDE ONA GÖRE KARAR VERECEK CAMİNİN YAPIMINA BAŞLAMAMIZI GECİKTİREN BELEDİYE HER YOLA BAŞ VURUP HALKIMIZI MADUR EDİYOR ÖNÜMÜZDE GELEN KIŞ BUNU DÜŞÜNEREK HİÇ OLMAZSA YENİ CAMİ YAPILANA KADAR GEÇİCİ PRE FABRİK YAPMAMIZADA ENGEL OLUP ZABITA GÜCÜNÜ KULLANARAK CAMİ ALANINDAN KUŞ UÇURTMUYOR.

BU NASIL VİCDAN BU NASIL MANTIK BU KIŞ GÜNLERİNDE BU CAMİ CEMAATİ AÇIKTA NE YAPACAK
BU TUTUM ZULUM İŞKENCE DEĞİLDE NEDİR?

BU ZULUM VE BASKI CHP NİN TEK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILMIŞTIR AMA BU ÇOK
PARTİ HELE AK PARTİ DÖNEMİNDE NASIL YAPILIYOR?

TAKDİRİNİ HALKIMIZIN SAĞ DUYUSUNA HAVALE EDİYORUM
SAYGILARIMLA...

KARTAL SOĞANLIK MERKEZ CAMİ DERNEK BAŞKANI
ALİ ÖCAL


BU HALKIN GELECEĞİNİ KARARTMAK CEMATA EZİYET ZULUM DEĞİLDE NEDİR?" 

Nisan 2016 da çıkan o haber;

Altınok Öz bana “Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!“ dedi.

22 Nisan 2016 Cuma 01:04

Altınok Öz Cami Dernek başkanı ve yönetimini neyle tehdit etti.

Altınok Öz bana 'Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!' dedi.

Soğanlık Merkez Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Ali Öcal gazetemize yaptığı açıklamada çok çarpıcı iddialarda bulundu

"Beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım!"

Soğanlık Merkez Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Ali Öcal "Camimiz bu gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor.  İBB yıkım ekibiyle, zabıtasıyla, itfaiyesiyle, ambulansıyla burada çalışıyor bu gün. Bu yıkımdan sonra ki ilk işimiz 2 bin kişilik prefabrik mescit, İBB tarafından yapılacak ve şu an mevcutta hazır bulunan prefabrik te yıkılacak. Yeni Cami’nin temeli atılacak. 10.556 metre karelik bir alanı olacak. Bu alanda Camii’ye ait külliyeler, taziye evi, konferans salonu, Kur-an kursu, Lojman olacak. Atatürk Caddesi ve Manolya Caddesi tamamen battı çıktı dediğimiz yer altına alınacak. Bu iki caddenin alanları da Camii’ye dahil olacak. Büyük bir kent merkezi planlanıyor. Hem de trafik açısından bir rahatlama olacak. Yeni yapılacak Camii’nin zemininde 2 bin kişi, alt bodrumunda da 4 bin kişi namaz kılabilecek. Camii’nin avlusuyla beraber 10 bin kişiye hitap edilebilecek. Osmanlı mimarisine uygun mükemmel bir Camii yapmayı planlıyoruz. Allah nasip ederse 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor. Bu arada şunu de geçmeden ifade edeyim bu Camii’nin bu aşamaya gelmesinin yegane başarısı ve müsebbibi ilçe başkanı Mehdi Akman’dır. Aynı zamanda Kubilay Salih Vatandaş’, Hüseyin Karakaya, Yunus Fırat Aydın, Temel Yaz Bu Camii için çok büyük destek verdiler.

"Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz."

Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz.

Belediye başkanına Cuma Namazı çıkışı nezaketen hoş geldin dedim. Onun yaptığı planın bozulmasının bütün suçlusu olarak beni görüyor. “Sen benim projemi değiştirdin. Benim planımı ve beni yok saydın. Seninle hesaplaşacağım. Hakkımı helal etmeyeceğim” diyor. Bende dedim ki “Başkan sen buranın belediye başkanısın. Buranın ihtiacını karşılayacak Camii yaptın da sana kim mani oldu.  Senin yapacağın Camii 500 kişilik cemaat alıyor. Bizim yapacağımız Camii de ise 10 bin kişi namaz kılabilecek. Buna vatandaş, halk ne der? Senin vatandaşın arzusunu yerine getirmen gerekmiyor mu?” Benle tartıştı.  Benden sonra da cemaatle ve arkadaşlarla tartışmış. Duyduğuma göre “Ben İBB’ye, size buraya kesinlikle bir çivi çaktırmam. Bu buna bütün gücümle engel olacağım.” Hatta mahkemeye dahi vereceğini söylemiş. Biz belediye başkanıyla sürtüşmek ve tartışmak istemiyoruz. Bizim burada ki derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. 500 kişilik-1.000 kişilik Camii buranın ihtiyacını karşılamıyor. O yüzden böyle bir girişimde bulunduk. Yoksa her hangi bir kastımız, garezimiz yada siyasi bir amacımız yoktur. Bunu buradan özellikle belirtmek istiyorum. Belediye başkanımıza da burası için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz “ Diyerek sözlerini sonlandırdı.  




Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 01:27

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17