PTT taşeron işçileri Kartal'da eylem Yaptı. DSP onlara destek verdi.

15 gündür ücretlerini alamayan PTT taşeron işçileri Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün ve Baki Can PTT çalışanlarıyla yürüyüp yanlarında olduklarını belirttiler.

PTT taşeron işçileri Kartal'da eylem Yaptı. DSP onlara destek verdi.
PTT’nin taşeron olarak çalıştırdığı posta dağıtım işçileri bugün Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. PTT taşeron işçileri ” Postanız mı gelmiyor? Acaba Neden? Biz posta dağıtıcıları olarak hakkımızı aramak için buradayız” dedi.


15 gündür ücretlerini alamayan PTT taşeron işçileri Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Taşeron PTT işçilerinin eylemine Devrimci Anarşist Faaliyet de destek verdi.  İş kıyafetleriyle eylem yapan taşeron işçileri ” Direne Direne Kazanacağız”, “İşçiyiz Haklıyız Söke Söke Alırız”, ” Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganlarının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.


PTT kendi personeli olan biz taşeronları dikkate almıyor!


Taşeron PTT işçileri adına okunan basın açıklamasında ”Postanız mı gelmiyor? Acaba Neden? Biz posta dağıtıcıları olarak hakkımızı aramak için buradayız” denildi. İki ayda bir taşeron şirketin değiştiğini şuan kime nasıl çalıştıklarını bilmediklerini ifade eden taşeron PTT işçilerinin açıklaması şöyle devam etti : ” Şirketin tek görevi ayın 1′i itibarı ile hakedişini alıp ayın 5′ine kadar  çalışan maaşlarını yatırması gerekirken  ayın 15′ine 20′sine kadar oyalıyorlar. 48 Milyon TL’lik PTT 1.Lig Sponsorluğunu alan kurumumuz kendi personeli olan biz taşeronları dikkate almıyor. Sırtımızda PTT amblemiyle sokak sokak, kış yaz demeden, yağmurda çamurda dolaşan biz posta dağıtıcılarıyız.” dedi.


Eylem açıklamanın ardından sonlandırıldı. İlhan Güzelgün soğuk havada yağmur altında ıslanan PTT işçilerini ilçesine götürüp sıcak çay ikram edip, sorunlarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2013, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17