MHP Kartal İlçe Teşkilatı Şehide vefasıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu. Erdoğan Hançerlioğlu Yeni yaptırılan kabri başında dualar ile anıldı.

MHP Kartal İlçe Teşkilatı’nın, 19...

MHP Kartal İlçe Teşkilatı Şehide vefasıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu. Erdoğan Hançerlioğlu Yeni yaptırılan kabri başında dualar ile anıldı.

MHP Kartal İlçe Teşkilatı’nın, 19 Şubat 1979 yılında arabasının içinde Şehit edilen Başkanları, Kartal’ın en eski gazetesi “Hürsöz” gazetesinin imtiyaz sahibi, Gazeteci-Yazar Erdoğan Hançerlioğlu, 19 Şubat Pazar günü, Kartal Merkez Mezarlığın’da Yeni yaptırılan kabri başında dualar ile anıldı.

Geçen sene mezarın yenileneceği sözünü veren MPH Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek, verdiği sözü yerine getirdi. MHP İstanbul Milletvekili D.Ali Torlak, MHP İstanbul İl Teşkilatından, İl Sekreteri Hasan Basri Pehlivan, İl Başkan yardımcıları Murat Kotra,Gürsel Aydınlı, İl yöneticileri, Asım Çelik, Aziz Aydoğdu, Ayhan Aras, Serdoğan Akbay, 1.Bölge Başkanı Afşin Birben, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantar,Maltepe İlçe Başkanı Metin Dağıstan ve Teşkilat Başkanı Erkan Özdek, Sultanbeyli İlçe Başkanı Şamil Kural, Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet, Tuzla İlçe Başkanı Hamit Şahtanoğlu, Sancaktepe İlçe Başkanı Orhan Genç, Pendik İlçe Bşk.Yrd. Süleyman Kara, yönetim kurulu üyesi M.Salih Hoyur,MHP İstanbul Millet vekili Adayları, Şenol Yondemir, Dr.Umur Arıkan, Kartal Ülkü Ocakları Başkanı Aydın Güngör, Eski İstanbul İl Ocak Başkanı Erdem Karakoç, MHP Kartal İlçe Teşkilatı’nın Eski İlçe Bşkanları ve Yöneticileri, Kartal Ülkü Ocakları gençleri, Sevenleri ve yakınları katıldılar. Anma Törenine Katılan Topluluk, İlçe Binası Önünden Mezarlığa kadar Korteş halinde yürüdü. Mezarlıkta katılanlar ile oldukça kalabalık hale gelen topluluk, Okunan Kuran-ı Kerim’i dinledikten sonra, merhum Hançerlioğlu’nun ruhuna Fatiha okudular.

Okunan Dua sonrası Önce İlçe Başkanı H.Metin Özüpek, daha sonra Milletvekili D.Ali Torlak, İstanbul İl Ocak Başkanı Gökmen Kantar, MHP İstanbul İl İlçe Sekreteri Hasan Basri Pehlivan birer konuşma yaptılar.

Verdiği sözü yerine getirmenin onurunu yaşayan MHP Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek, Yaptığı Konuşmada, "ÜLKÜCÜ CAMİANIN KIYMETLİ TEMSİLCİLERİ, İLÇE YÖNETİCİLERİMİZ ÜLKÜ OCAKLARIMIZIN UC BEYLERİ HANIM EFENDİLER BEY EFENDİLER BASINIMIZIN GÜZİDE TEMSİLCİLERİ VE BİZLERİ HİÇ BİR YERDE YALNIZ BIRAKMAYAN GENÇ BOZKURTLAR… HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ ŞEREFLER VERDİNİZ…

BİLİNDİĞİ ÜZERE ŞU AN 33. SENE İ DEVRİYESİNDE YAD ETTİĞİMİZ ŞEHİT İLÇE BAŞKANLARIMIZDAN  HÜRSÖZ GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ SAYIN ERDOĞAN HANÇERLİOĞLU'NU ANMAK İÇİN BİR ARAYA GELMİŞ BULUNMAKTAYIZ..

KIYMETLI MİSAFİRLER DEĞERLİ DAVA ARKADASLARIM
DİLERSENİZ SÖZLERİME ERDOĞAN HANÇERLİOĞLU'NUN ŞEHADETİ İLE İLGİLİ SİZLERİ BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM;

Türk milletinin milli ve manevi değerlerine saldıran:vatan haini kansız bir marksist olan Ulaş Bardakçının öldürülüşünün yıldönümü münasebetiyle başta İstanbul ve Türkiye’nin her köşesinde terör estiren Çayancılar, kan emici dürtülerini tatmin etmek için dünya iyisi bir ülkü devini daha katlediyorlardı…

19 şubat 1979 da saat yedi sularında Hürsöz gazetesi sahibi MHP Kartal İlçe başkanı olan gazeteci ve siyaset adamı olan Erdoğan Hançerlioğlu iki ayrı arabada bulunan 6 koministin çapraz ateşi sonucu olay yerinde şehit düşüyordu….

Ölümün kapı eşiğimizde beklediği günlerin ağababasında duyuldu kurşun sesleri …ödenecek bedeli vardı yüce ülkülerin….bizler bu bedelin her an kulağımıza sıcak nefesini salacağının hazırlığında olduk …ola ki dedik yatakta yatarken ölüm gelir diye korktuk … ar bildik kendimize …her an cephenin düşmeyen savaşçısı olmalıydık…. öleceksek kavga cephesinde… mavzer uğultusunda bayrak elde olmalıydık….. Ulubatlı Hasan misali acının ağababası sol göğsümüzün üstüne üstüne saplansada,bayrağın yere düşmemesiydi kavgamız!!!

Hançerlioglu şehadetinden birkaç gün önce kaleme aldığı köşe yazısında şöyle diyordu:Bunlar hep böyle saldıracaklar,saldıracaklar çünkü biteceklerini biliyorlar, bunu bildikleri içinde ne zarar verirsek o kardır diyorlar….bu böyle süremeyecek öyle bir hareket geliyor ki, Anadolu toprağının bağrından çiçek çiçek fışkırıyor… bu böyle devam edecek ve bütün Türk dünyasına yayılacak..birilerinin korkusu bu ..iman ordusunun hak ve hukuk anlayışına ayak uyduramayacaklar…. kimseden haraç alamayacaklar… evet artık bu zulüm son dönemine girmiştir diyor..şehidimiz yazısında…

EVET KIYMETLI DAVA ARKADASLARIM HANÇERLİOĞLUNUN SEHADETINDEN KISA BIR KESİT SUNMAYA ÇALISTIM…

GEÇEN SENE RESMİ OLARAK İLK DEFA ANDIĞIMIZ HANÇERLIOĞLU İÇİN BIRKAÇ SÖZ VERMİSTKK..ALLAHIN İZNİYLE SÖZLERİMIZİ YERİNE GETİRMENIN HAKLI GURURURU ILE YİNE ONUN BAŞINDA YİNE SİZLERLEYİZ

BİRİNCI SÖZÜMÜZ HANÇERLIOĞLUNUN RESMİNIN KÜLTÜR MERKEZİNDEKIİ
KALEMİNDEN DOLAYI CAN VEREN GAZETECİLER PANOSUNA ASILMASI İDİ VE ŞU AN HANÇERLİ OĞLU NUN RESMİ HAKETTİĞİ ŞEKİLDE HASAN ALİ YÜCEL KÜLTÜR MERKEZİNİN BAŞ KÖŞESİNDE ASILI BULUNMAKTADIR..

RABBİME BİNLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN…..

IKINCI BIR HUSUS GECTIGIMIZ SENE BURAYA GELENLER BILIRLER HANÇERLI OĞLUNUN MEZARI VAR AMA YOKTU BITAB BIR HALDEYDI...

BEN BIRDAHAKI ANMADA BURADA EDOĞAN HANCERLIOĞLUNUN HAKETTIĞI BIR MEZARDA ZIYARETCILERINI KARSILAYACAK DIYE BIRSÖZ VERMISTIM...

ALLAH IN İZNİ İLE ODA GERCEKLEŞTİ BU MEZARIN BU DURUMA GELMESİNDE VESİLE OLAN AZ ÇOK DEMEDEN KATKIDA BULUNAN BUTUN ÜLKÜDAŞLARIMA SİZLERIN HUZURUNDA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN…

BU VESİLE İLE ŞEHITLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIMIZI TEKRARLIYORUM..

HEPİNIZE KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRÜ BIR BORÇ BİLİRİM..

ARTIK HER ŞUBAT AYININ 19 UNDA HANÇERLİOĞLU'NUN ÜLKÜDASLARI ONU YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR..

HEPİNİZ ALLAH AEMANET OLUN

UNUTMAK TÜKENMEKTİR!!!"

Diyerek duygularını ifade etti.

Anma Törenine katılanlar daha sonra aynı mezarlıkta yatan diğer ülkücü mezarlarını ziyaret ettikten sonra dağıldılar.   

Necdet TÜRKÜZEL


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17