İlhan Güzelgün "Şehit Ailelerinin sahiplenilmemesi canımızı acıtmıştır!"

Şehitler için gerçek anlamda...

İlhan Güzelgün

Şehitler için gerçek anlamda en güzel girişimi DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün Yaptı.

İl Genel Meclisi'nin Şubat 2012 tarihli birleşiminde maddi durumu iyi olmayan şehit ailelerinin elektrik, su, doğalgaz gibi zaruri ihtiyaçlarının İstanbul İl Özel İdaresi tarafından karşılanması için önerge verdi.

İlhan Güzelgün, Şehit aileleri için İl genel meclisine verdiği önergeye olumsuz cevap verilmesini eleştirerek "Şehit Ailelerinin sahiplenilmemesi canımızı acıtmıştır!" dedi.

Güzelgün'ün açıklamasının videosunu izlemek için tıklayınız;

//www.dailymotion.com/video/xpjkgw_ilhan-guzelgun-yehitler_news

18 Mart Pazar günü Çanakkale şehitlerini anma gününde DSP Kartal İlçe Başkanlığında basın mensuplarına açıklama yapan Güzelgün'le birlikte, İlçe Başkanı Adnan Balcı ve İlçe Başkan yardımcısı Semra Demirbaş'ta hazır Bulundular.

İlhan Güzelgün'ün verdiği önergeye gelen cevapi;

DSP Kartal İlçe Başkanı Adnan Balcı yaptığı açıklamada;

Bugün, "Çanakkale Zaferi"nin Yıldönümü.

Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.

Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü'nde, Büyük Önder Atatürk'ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, Yüce Allah'tan Rahmet diliyorum.Ruhları şad olsun.

Türkiye gibi tarihi savaşlarla ve başarılarla dolu binlerce belki de milyonlarca kahraman çıkarmış bir ülkede şehit ve gazi kelimeleri artık siyasetçilerin düellolarında geçen bir silah haline gelmiştir. Hergün şehit veren bir millet olarak artık şehitlik mertebesininin taşıdığı anlamı kavrayamaz anlayamaz olduk vatan uğruna verilen canların değeri kalmadı.

Çünkü; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit düşen ve sosyal güvencesi bulunmayan şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetlerinin korunması amacıyla 10.02.2012 tarihinde İl Genel Meclis Üyemiz İlhan Güzelgün İl Meclisi'nde bir önerge sundu.

Biliyoruz ki verilen can'ların hiç bir şekilde maddi karşılığı olamaz ama en azından bizlerin huzuru için canlarını, kollarını, bacaklarını feda etmiş bu gencecik insanların ailelerine azıcık da olsa borcumuzu ödeyebilmek, acılarını hafifletmek için böyle birşey düşündük ama malesef bu önerge komisyon tarafından onaylanmadı.

Önergede; şehit yakınlarının ve gazilerimizin elektrik, su vs. gibi zaruri ihtiyaçlarının faturalandırılmaması bu ihtiyaçların devlet tarafından karşılanması talep edilmişti.

Bu önergeyi Demokratik Sol Parti olarak meclise sunmuş olabiliriz ama her şeyden öte bu konuyu sadece şehitlerimize olan borcumuzun ağırlığını taşıyan ve bu Yüce Ulus’un bir evladı olarak gündeme taşıdık amacımız şehit yakınlarının ve gazilerimizin her anlamda destek görmelerini sağlayabilmekti. Daha ana kokusu üzerlerinde olan gencecik evlatlarımızı toprağa vermenin ne acı olduğunu biliyoruz Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın ama bizim analarımız öyle yüce ki oğlunu toprağa verirken bile gururla “vatan sağolsun” diyebilmekte şimdi sorarım size hangi mal mülk para bu ananın evladını geri verebilir yada bacağını kolunu kaybeden delikanlının gelecek hayallerini geri getirebilir, madem ki bizler için, bu toprak için can verdiler o zaman bizlerde ocaklarının sönmemesi yarınlarını rahat yaşamaları için destek olmalıyız.

Bu devlet vergi kaçıranlardan, bu vatanı sömürenlerden vs.hesap soramıyor ama henüz 20 yaşında canını, kanını bu vatan için veren bir şehidin anasından babasından eşinden 3 kuruşluk elektrik, su bedelini istiyor.

Yazık çok yazık! Biz bu konunun peşini bırakmayacağız hatta ne yapabiliriz diye düşünürken İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma Derneği (ŞAD-DER) Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu ile iletişime geçtik önümüzdeki hafta bu konuyla ilgili kendisiyle bir toplantımız olacak." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2012, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17