Pendik'te Şehit aileleri ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bir araya geldi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pendik'te Şehit aileleri ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde bir araya geldi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pendik Belediyesi, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ nedeniyle düzenlediği etkinlikte şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. 550 şehit yakını ile gazinin katılımıyla Divan Otel’de gerçekleştirilen yemekli anma programında bir araya gelen aileler bu özel günde duygulu anlar yaşadı.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş, Belediye Başkanı Kenan Şahin ve çok sayıda şehit yakını ile gazinin katıldığı anma programında konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Çanakkale deyince sadece savaş değil, bir milletin, ruhun şahlanışı akla gelir. O ruh bizi diğer milletlerden farklı kılıyor. Çanakkale’yi var eden tam anlamıyla fedakarlıktır. Ne kadar kutsalımız varsa tam bir kahramanlık destanı. Çanakkale’yi anlamak lazım. Ecdadımızın kim olduğunu anlamak için bu şart.” dedi.

‘Bu ruhu çocuklara anlatmalıyız’

“Burada sadece şehitliği ziyaretten değil, her bir sahnesi ibret dolu tarihten bahsediyorum” diyen Başkan Şahin, “ Bu sahnede, düşmana nasıl davranılır bunu gördük. Aynı zamanda hırsa kapılmanın sonuçlarını da gördük. Biz, Çanakkale ruhunu üstümüzde tutabilir, kuşanabilirsek bu millet gerçekten kurtulmuş demektir. Tarihimizde pek çok ‘Çanakkale’ var. Daha yeni 12 şehit verdik. Onlar da Afganistan’da Çanakkale ruhu ile mücadele ediyorlardı. Çanakkale’yi anmak sadece sloganlarla olmamalı. O ruhu idrak etmek her şeyden daha önemli. Özellikle bu ruhu çocuklara anlatmamız lazım. Son olarak gazilere sesleniyorum. Sizleri sadece bugün hatırlamıyoruz. Sizler aklımızdan hiç çıkmıyorsunuz.” diye konuştu.

Anma programı okunan duanın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2012, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17