Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu’nda Coşkulu Nevruz Töreni

Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim...

Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu’nda Coşkulu Nevruz Töreni

Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulu’nda düzenlenen Nevruz kutlamalarında folklor ekibince gösteriler yapılırken, geleneksel Nevruz ateşinin üzerinden atlandı.

Okulun Bahçesinde tertip edilen kutlamaya Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Müftüsü Ümit Çimen, Kartal İlçe Mili Eğitim Müdürü Bahattin Gök, Kartal Cemevi Kurum Dedesi Mustafa Düzgün, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza İkisivri, Gülseren Böyüktaş, Turgut Mermertaş DSP İl Genel Meclis Üyesi İlhan Güzelgün ve Kartal İlçe Yönetimi, MHP Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek, eski ilçe başkanı ve MHP Milletvekili Adayı Şenol Yondemir ve ilçe yönetimi, HAS Parti İlçe Başkanı Şükrü Kontuk ve ilçe yönetimi ve Kartallılar katıldı.

HALAYLAR ÇEKİLDİ, ŞİİRLER OKUNDU

Kutlama töreninde saygı duruşu, İstiklal Marşı okunduktan sonra  Ergenekon İbrahim Şakir İlköğretim Okulundan Duran Küçük günün anlamına uygun konuşma yaptı. Kübra Özgül ve Bayram İçmeli Nevruz konulu şiir okudu. Şiirlerin ardından okulun folklor ekibi Van ve Trabzon yöresinden halk oyunları sergiledi.

AZ KALSIN YANACAKLARDI! ATEŞTEN ATLARLARKEN RENKLİ SAHNELERE TANIK OLUNDU

Daha sonra törene katılan Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri halkın coşkulu alkışlarıyla temsili Nevruz ateşinden atladılar. Daha sonra kutlamaya katılanlar, örsün üzerinde demir dövüp, boyanmış renkli yumurta tokuşturdular. Okulun bahçesine fidan diken protokol heyeti temsili törenin sonunda ise Atalar Merkez Camii aşevi personeli, Nevruza katılan konuklara gözleme ikram etti.

En Örnek İmam YÜCEL KARA

Protokol Nevruz karşılamasından sonra okula girerek açılışlar yaptılar. 120 Kişilik toplantı, tiyatro, çok amaçlı salonun açılış yapıldı. Kartal kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu Okula açılışı yapılan salon vs. için katkılarından ve başarılarından dolayı Atalar Camii İmamı Yücel Kara'ya plaket taktim etti ve Kara'ya şimdiye kadar yapmış olduğu örnek girişim ve başarılarından dolayı öven bir konuşma yaptı. Daha sonra Kütüphane ve bilgisayar odası açılışları yapıldı.

Misafirlere hazırlanan ikramlar sunuldu.


Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2012, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17