Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü, Ümraniye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Ümraniye Kaymakamlığı’nda resmi tören yapıldı. Aynı etkinlik kapsamında,..." />

Sabahattin Zaim Anafen İlköğretim Okulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 97. Yılı Etkinliklerle Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü, Ümraniye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Ümraniye Kaymakamlığı’nda resmi tören yapıldı. Aynı etkinlik kapsamında,...

Sabahattin Zaim Anafen İlköğretim Okulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 97. Yılı Etkinliklerle Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü, Ümraniye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında, Ümraniye Kaymakamlığı’nda resmi tören yapıldı. Aynı etkinlik kapsamında, Sabahattin Zaim Anafen İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü, Ümraniye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Ümraniye Kaymakamlığı bahçesinde bir resmi tören düzenlendi. Törene Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, askeri yetkililer ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulan törende, daha sonra başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Resmi törenin ardından, anma etkinlikleri kapsamında, Atakent Sabahattin Zaim Anafen İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi. Ümraniye Lisesi tarafından hazırlanan ve öğrencilerinin sunduğu özel etkinliğin yer aldığı programa Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Hasan Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül ile davetliler katıldı. Programda öğrencilerin Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak sahnelediği skeç ve seslendirdikleri türküler, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. Programda söz alan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, etkinliği düzenleyen okul yönetimi ile öğrencileri kutladı. Ümraniye kaymakamı Mustafa Çek de, Çanakkale Zaferi’nin önemine değindiği konuşmasında, bu destanın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Program da bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Can, okul yönetimi ve öğrencileri düzenledikleri etkinlik için tebrik etti. Çanakkale Zaferi ile adlarını tarihe altın harflerle yazdıran şehitleri rahmet ve minnetle yâd ettiklerini belirten Başkan Hasan Can, bu destanı yeni nesillere anlatmak ve bu toprakların büyük fedakârlıklarla kazanıldığını hatırlatmak gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2012, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17