İLÇEM GAZETESİ HABERLERİ İLE MECLİS GÜNDEMİNE OTURDU

İLÇEM GAZETESİ HABERLERİ İLE MECLİS GÜNDEMİNE OTURDU

 Halkın sesi olan, araştıran, savunan, her görüşe eşit yaklaşan İLÇEM gazetesi, son sayısında çıkan “BİLGİ EDİNME SIKANDALI” haberi ile Kartal Belediye Meclisi gündemine oturdu.

 Yeni yılın Ocak ayı ikinci oturumu adeta kıran, kırana geçti. İlk söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz’ın konuşması mecliste soğuk hava estirdi.

HALK'A GİDEN HİZMET GÖREMİYORUM

Söz Alan YAZ “Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri sizleri saygıyla selamlıyorum toplantımızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum Kartal adına. Sizlerle paylaşmak istediğim birkaç konu var. Bunlardan bir tanesi biliyorsunuz bizim meşhur bir Neyzen Tevfik  heykelimiz var. Biz şerh hükmü koymamıza rağmen, Öncelik sırasında problem olduğu için  siz bunu hizmetlerden daha öncesine aldınız ve gerçekleştirdiniz. Yanlış hatırlamıyorsam bu heykelin Marmara adasından ücretsiz alındığını daha sonra heykeltıraş arkadaşlar tarafından da ücretsiz yapıldığını Sayın Başkanın kendi ifadesiyle söylemişti ben hatırlıyorum. Daha sonra bu heykelin 80 bin liraya kadar maliyetinin olduğunu hem gazetelerde, hem duyumlarda öğrendik. Fakat duyumlarla hareket etmeyelim istedik. Bununla ilgili ben bir soru önergesi vermiştim 06.12.2010 tarihinde. Bu soru önergeme Başkanın imzasıyla bir cevap geldi. Çünkü 80 bin TL. İfade ediliyor. Başkanın ifadesiyle ‘bu ücretsiz’ gibi algılamıştık. Verilen cevap 45 bin TL. Oldu. İlçem gazetesinin sahibi sevgili Aytekin Bey’inde bilgi edinmeyle ilgili müracaatı vardı belediyeye. Ona da 32 bin TL. Olarak cevap geldi. Şimdi burada telaffuz ettiğim rakamlar Kartal’ın bütçesinin ölçeğinde küçük rakamlar olabilir ama aynı kurumdan farklı bilgiler verilmesi  düşündürücüdür, bu bir zihniyetin eseridir. Bu yaklaşımın belediyenin tüm uygulamalarında bu şekilde olduğunu tahmin edebiliyorum.

Bir başka konu da görevlerine son verilen 93 kişi olduğu söyleniyor. Bir yandan şirketlere fazla elemanlar alınırken üstelik ödemelerinde zorluk yaşanırken, bir yandan da kriz ortamında işçimi çıkartılıyor? İnsanların sözleşmeli diye işsiz bırakılması ne kadar halka hizmet olduğunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Hediye ettiğiniz 2011 ajandasında Kaynaklar halka aktığını söylüyorsunuz. Nasıl halka aktığını görüyoruz. 1 yıl içerisinde sosyal aktiviteler haricinde halka giden bir hizmet göremiyorum. Son olarak 2010 yılı içerisinde işe alınan ve işten çıkarılan personel sayısı ile ilgili soru önergesi veriyorum, bilgi verilmesini rica ediyorum.”  Diye konuştu.

 GÖK SERT TEPKİ VERDİ!

Başkan vekili Av. Kamer Gök, Temel YAZ’ın konuşmasını tepki ile karşıladı. GÖK ” AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’de bizim çok önemli partilerimizdir. Bir takım sözcükler kullanırken nereye gideceğini kestiremiyoruz. Şöyle ifade olunabilirdi. Kartal Belediye Başkanı yanlış bilgilendirme yaptı” Ama bir zihniyet söylemi başka bir şeydir bizim zihniyetimiz devrimcidir. Sosyal Demokratların zihniyeti devrimcidir ve köklüdür. Şunu da ifade etmek istiyorum burada tartışmaya başlarsak kimin duvara yaslanacağını isterseniz bir kez deneyelim. Çok merak ediyorsanız ben buna hazır olduğumu ifade ediyorum.”

CHP EMEKÇİLERİ SAVUNAN BİR PARTİDİR

CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, “Değerli arkadaşlar  ne o liberal politikaları Türkiye’de hayata geçirmeye çalışan ve onun önderliğini yapan siyasi bir anlayışın temsilcileri bize emeğin nasıl korunacağını lütfen öğretmesinler. Sevgili arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi emek adına politika yapma hakkına sahip bir partidir ve programında vardır. Emekçi insanları savunan siyasi bir partidir.”

İŞTEN ATILMA YOK

93 kişi işten atılmamıştır. Böyle bir şey yok. 5 arkadaşın park ve bahçelerde taşeron olarak çalışmakta, 2 kişide destek hizmetlerinde. Sözleşmeleri bitmiştir ama belediye başkanımız Altınok ÖZ "Bu arkadaşlar başka birimlerde işlerine uygun olarak isdihtam edelim." Demiştir. Bizde bunun önlemini aldık. İşten çıkartılan insan yoktur. 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2011, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17