Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nin hali içler acısı!

Kartal’a yıllarca hizmet veren Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin hali bu günlerde içler acısı.

HABERİN GALERİSİ
Kartal manzaraları

Kartal manzaraları

Aytekin Yaşar - İlçem

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde hepinizin muhakkak anıları vardır, benim de var. Çiçek Abbas ve İskilipli Atıf Hoca gibi bir çok filmi, yüzlerce tiyatro, konferans, genel kurul, müzik dinletisi, okul törenlerini hep burada izledik ve duygu dolu anlar yaşadık. 


KÜLTÜR MERKEZİNDE LEĞEN!


Ocak ayının yirmi sekizinde gazetemize vatandaşlardan şikayetler geldi. Vatandaşlar “Kardeşim Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin hali içler acısı. Damından yağmur içeri akıyor yerlerde leğenler var. Biriken yağmur sularını leğenlerle taşıyıp döküyorlar. Bu ne rezalet yetkililer uyuyor mu? Bunu yazsa yazsa siz yazarsınız” diyerek bize geldiler.


KARDEŞ BELEDİYELER SAĞ OLSUN!

Bizde “Yeni olmuştur biraz sabredelim. Yapmazlarsa haber yapalım” dedik kızan vatandaşlara.  1 Şubat 2013 Cuma günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezine WC bahanesiyle akşam üstü uğradık. Gördüğüm manzara gerçekten hoş değildi. Yerlerde 3 tane plastik leğen ve yerler yağmur sularıyla doluydu. Kardeş belediye Mardin Ömerli ilçesine 450 bin liraya meydan yapan, Kıbrıs’a 206 bin liraya park yapan, başka kardeş belediyelere sanatçı ve festival paraları akıtan borç içinde ki Kartal Belediyesi, Kartal’ın yegane kültür merkezi olan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin akan damını yapmıyor! Bu manzara ne İstanbul’a nede Kartal’a hiç mi hiç yakışmadı, yakışmıyor.


ŞIP, ŞIP, ŞIP!


Bu haberi Cuma günü yayınlayacağımızı duyurmuştuk. 8 Şubat 2013 Cuma günü dedik ki bir daha bakalım belki yapılmıştır. Bir daha gidip baktık. Maalesef yine yerde leğen, damdan akan su ise “ŞIP, ŞIP, ŞIP" damlamaya devam ediyordu. Anlaşılan birileri “Kartal’ı seviyorum!” Sloganlarını meydanlara afişler asarak ve haykırarak söyleseler de Kartal’ı sevmiyorlar! Bu olaydan belli ki ne kültür müdürünün! Ne bağlı olduğu Belediye Başkan Yardımcısı’nın! Ne de Belediye Başkanı’nın haberi yok! Yıllar önce İSRAFLI YIKIM haberini yaptığımızda birileri kızmıştı. Bakın yıkılan afet merkezinin çatısında ki ondüline bile israf edilmeyip kalsaydı kültür merkezinin çatısına konulabilirdi.


Son dört yıldır hep söylenen bu “Belediye başkanı iyi adam amaa, ekibi yetersiz!” Evet, idareci olmak için iyi adam olmak yetmiyor, ekibini de kaliteli, eğitimli, duyarlı, emanete sahip çıkan ve sevgi dolu insanlardan seçmek lazım. Umuyoruz ki Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi 2013 yılına yakışır bir şekilde restore ve tadilat edilir. 
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2013, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17