CHP'den Kartal Çıkarması. Akif Hamzaçebi, “İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız''

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''İstanbul'da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız'' dedi.

Hamzaçebi, CHP genel başkan yardımcıları Şafak Pavey, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Başkan yardımcısı Özgür Nas, İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Kadir Gökmen Öğüt, Ayşe Eser Danışoğlu ve CHP'li Pendik, Kartal ilçe başkanları, Belediye Başkanları Altınok Öz, Selami Öztürk, Mustafa Zengin, Mustafa Farsakoğlu ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin katılımıyla, Kartal'daki Emex Otel'de düzenlenen CHP İstanbul 1. Bölge 2. Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. 

-''İstanbul'u kazanacağız''-

Gelecek yıl Türkiye'yi, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere 2 seçimin beklediğini dile getiren Hamzaçebi, ''İstanbul, CHP'nin yerel seçimde başarılı olmak için birinci sıraya koyduğu çok önemli bir hedeftir. İstanbul'da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız'' dedi.


Bu anlayışın çözme şansı yoktur.

Hamzaçebi, ''Türkiye'de yerel yönetim anlayışı, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle birlikte artık yerel yönetimlerin yerelde yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmekten uzaklaşmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğunda, İstanbul'un nüfusu 8,5 milyondu. Bugün İstanbul 14 milyonluk nüfusa ulaşmış dev bir şehirdir. Bir megapoldür. Böylesi bir megapolde herhangi bir stratejisi olmayan mevcut anlayışın, İstanbul'un nüfusunu 23 milyona ulaştırması kaçınılmazdır. Böylesi bir büyüme karşısında İstanbul'un yaşayacağı sorunları, bu anlayışın çözme şansı yoktur. Bugün İstanbullu hayatından mutlu değildir. İstanbullu trafik sorunundan mutlu değildir. İstanbullu, yerel yönetimlerin, Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu hizmetlerden mutlu değildir.''

Esenyurt'ta yaşanan imar sorunları nedeniyle on binlerce insanın mağdur olduğunu ileri süren Hamzaçebi, İstanbul'daki imar anlayışının ''birilerine'' çok büyük kazanç sağlarken ''birilerini'' de mağdur ettiğini, çok sayıda kişinin paralarını müteahhitlere kaptırdığını iddia etti. İstanbullular'ın mülkiyet ve tapu sorunları yaşadığını, kentsel dönüşüm çalışmalarından da endişe duyduğunu savunan Hamzaçebi, partilerinin ise sorunları çözecek bir programla halkın karşısına çıkacağını söyledi.


-Anayasa değişikliği çalışmaları-

Akif Hamzaçebi, yeni anayasa çalışmalarına da değindi. ''TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu görünüşte çalışıyor ama fiilen Adalet ve Kalkınma Partisi masadan kalkmıştır'' diyen Hamzaçebi, AK Parti'nin başkanlık sistemi önerisine bağlı olarak istediği yeni değişikliklerle komisyonun çalışmalarını ''tıkadığını'' savundu.


Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17