EGEMEN BAĞIŞ “BİR ZAMANLAR HAYAL DENİLENLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

EGEMEN BAĞIŞ “BİR ZAMANLAR HAYAL DENİLENLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kartal Ak Parti İlçe Başkanlığı, 26 mayıs 2011 günü Emex Otel’de Kanaat önderlerini bir araya getirdi. 

Yemekli toplantının onur konuğu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı İlçe Başkanı Av. Temurhan YILDIZ ağırladı. 

AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİSİYİZ

Yemekte konuşan Temurhan YILDIZ, katılımcılara teşekkür ederek desteklerini istedi. Türkiye'nin artık farklı bir platformda oynadığını belirten Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,  ''Bir zamanlar 'Avrupa'nın hasta adamı' denilen ülkemiz, artık Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu'' dedi.

PARTİMİZ MİLLET'İN VİCDANIYLA KURULDU

 ''Yüzümüzün akıyla, göğsümüzü gere gere her yere gidiyoruz ve her yerde sizlerden muhabbet görüyoruz. Çünkü biz milletten hiçbir zaman kopmadık. Biz milletten başka hiçbir güç odağından talimat almadık. Partimiz, milletin vicdanında kuruldu. Milletin talimatlarıyla millete hizmet etti. Şu andan itibaren de sadece ve sadece sicil amiri olarak milleti kabul ediyoruz. Biz karanlık odakların, derin odakların talimatıyla hareket eden, onların talimatıyla aday listesi oluşturan bir parti olmadık.''

TÜRKİYE AVRUPA ORTALAMASINI 6'YA KATLADI

''Üyesi olmaya çalıştığımız AB 2010'da yüzde 1,5 büyürken, Türkiye Avrupa ortalamasını 6'ya katlayıp, yüzde 8,9 büyüdü. Avrupa'nın en başarılı ekonomisi olan Almanya, yüzde 3 büyürken, biz onları 3'e katladık. Ama Almanya ile bir farkımız daha var. Almanya'nın ortalama yaşı 45, bizim ortalama yaşımız 28. Ben şu anda kabinenin en genç Bakanıyım ama ülkemizin nüfusunun yüzde 70'i benden daha genç.''

TABLET PC VERECEĞİZ

Bağış, Türkiye'de hizmet veren okulların üçte birinin son 9 yıl içinde inşa edildiğini ve ülkenin dağ köylerindeki okullarda bile bilgisayar laboratuvarları ve internet bağlantısı bulunduğunu, 3 yıl sonra her öğrenciye Tablet PC vereceklerini ifade etti.

Türkiye'nin güçlü, lider, dünyanın önde gelen 10 ekonomisinden biri olması isteniyorsa, bu tür etkinliklerin sayısının artırılması gerektiğini dile getiren Bağış, ''Türkiye, dünyanın önde gelen organizasyonlarına ev sahipliği yapıyorsa, demek ki dünya Türkiye'nin potansiyelini anlamaya başladı'' dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2011, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17